PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας


Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου, όπως είπε να υπάρξει ανάπτυξη με κοινωνική και πολιτική συνοχή. Επέκρινε πολλές χώρες της Ευρώπης που «πιστεύουν ότι αφού το πρόβλημα δεν είναι στην πίσω αυλή τους, δεν είναι πρόβλημα. Αυτό είναι μια Ευρώπη α λα καρτ».

Σχολίασε πως όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, ο κ. Σόιμπλε είπε σε όλους ότι οι κανόνες είναι κανόνες, «οπότε αυτό είναι κάτι που ο φίλος μου ο Βίκτορ Όρμπαν πρέπει να το καταλάβει».

Σε παρέμβασή του για το μεταναστευτικό στη συζήτηση με θέμα «Stabilizing the Mediterranean» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός τόνισε ότι η Ελλάδα είπε ότι κατάφερε να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές με αξιοπρέπεια και το ίδιο έκανε και η Ιταλία.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας δημιούργησε δυσκολίες στις κοινωνίες «και τώρα το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα είναι πώς θα αναχαιτίσουμε τις ρατσιστικές δυνάμεις που δεν πιστεύουν στην Ε.Ε.».

Χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την ανάγκη για κοινή πολιτική στη μετανάστευση. «Το πρόβλημα δεν είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, αλλά γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους» είπε.

Υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα «παίρνουμε προοδευτικές και τολμηρές αποφάσεις για τον 21ο αιώνα και το ίδιο περιμένουμε και από την Ευρώπη».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίζει κανείς τα προβλήματα: Ο ένας τρόπος είναι να περιμένουμε και να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί. Ο άλλος είναι να προσπαθούμε και να βρίσκουμε λύσεις, καμιά φορά με δυσκολίες, αλλά να παίρνουμε πρωτοβουλίες με δυναμισμό για να λύνουμε προβλήματα». Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι η δική του στρατηγική για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία αν θέλεις να την εφαρμόσεις με σεβασμό, ταυτόχρονα, στο διεθνές δίκαιο. «Είναι πολύ δύσκολη, αλλά απαραίτητη συμφωνία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment