PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Να ματαιωθεί η απόφαση πριν οι ζημίες είναι ανεπανόρθωτες



Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.

«Η ελληνική πλευρά, δια του κ. Στουρνάρα και με τις εντολές του κ. Σαμαρά στήριξε αποφάσεις προκλητικές και απαράδεκτες. Δεν δίστασε να συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών, δημιουργώντας έτσι ένα απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε δημοσιονομικό κίνδυνο στην ευρωζώνη. Με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Και την αναλαμβάνει μάλιστα, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει «σε έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής, όπως έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να πράξει», αλλά και να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής για το θέμα της Κύπρου. «Να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια τέτοια επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «στην απόφαση στηρίζεται όχι μόνον το μέλλον της Κύπρου, αλλά ενδεχομένως και ολόκληρης της ευρωζώνης.Το ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού Κοινοβουλίου στα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής δημοκρατίας, θα είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ όλων των ευρωπαϊκών λαών σε έναν αδιέξοδο και αυτοκαταστροφικό για την Ευρώπη δρόμο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment