PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Να κάνουμε γενναία βήματα για την ειρήνη


Σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Ρούβεν Ρίβλιν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έρχεστε σε μια συμβολική στιγμή», είπε ο πρωθυπουργός καθώς «πριν δυο ημέρες ήταν η Διεθνής Ημέρα Ολοκαυτώματος». «Η ελληνική εβραϊκή κοινότητα υπέφερε πολλα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», σημείωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κοινή ιστορία Ισραήλ και Ελλάδας είναι μάθημα για το μέλλον και τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της περιοχής κυρίως στον τομέα της ασφαλείας. «Να κάνουμε τα γενναία βήματα για την Ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι η μοίρα μας να ζούμε μαζί και να μετατρέψουμε την Νοτιοανατολική Μεσόγειο σε “παράδεισο”, όλοι μαζί Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Ιορδανία», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ρίβλιν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ/ Τσίπρας και ο Ισραηλινός πρόεδρος θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να θέσουν το θεμέλιο λίθο στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment