PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία


Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του κόμματος, καταδικάζοντας «απερίφραστα» την ρωσική εισβολή.

Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

«Παρακολουθούμε με εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία που ασφαλώς μας αφορούν όλους. Και βεβαίως καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις, την εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία», η οποία, τόνισε, «παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Και ασφαλώς καταδικάζουμε και την αναθεωρητική λογική στην οποία βασίζεται», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την εισήγησή του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας: «Δυστυχώς η ΕΕ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει ως μια ισχυρή γεωπολιτική δύναμη σε αυτήν την μεγάλη κρίση, όπως και στο παρελθόν σε άλλες κρίσεις που αφορούσαν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σήμερα η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός, να αποχωρήσει η Ρωσία από τα ουκρανικά εδάφη και να επανέλθουμε στον δρόμο της διπλωματίας. Και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σε σχέση με το ενεργειακό είπε πως θα ζητήσει «εμπεριστατωμένη ενημέρωση» ενώ θα ακολουθήσει η επανυποβολή των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στην σύσκεψη συμμετείχαν οι τομεάρχες Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιάννης Μπουρνούς, οι τομεάρχες Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, ο τομεάρχης Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλ.Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, η υπεύθυνη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διεθνείς και ευρωπαϊκές υποθέσεις Ράνια Σβίγκου, ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα ενέργειας και ανταγωνισμού, Νίκος Φαραντούρης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς και ο πρώην Α/ΓΕΑ, Χρήστος Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment