PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να θεωρείται δεύτερης κατηγορίας


Τη συνεργασία των φυλακών Κορυδαλλού με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν και τη δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας σε τρεις φυλακές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια της αυτόνομης θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ – Προμηθέας για τους κρατούμενους χρήστες, την οποία χαρακτήρισε «παράθυρο ελπίδας».

Κατά την επίσκεψή του στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι «κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να θεωρείται δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα επόμενα βήματα θα είναι η έναρξη συνεργασίας των φυλακών Κορυδαλλού με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν για την ψυχιατρική περίθαλψη κρατουμένων και η δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας μέσα σε τρεις φυλακές.

Μετά τα εγκαίνια της μονάδας, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές Διαβατών και ενημερώθηκε από τους δασκάλους για τη λειτουργία του.

Στην ομιλία του στη διάρκεια των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για την ολοκλήρωση της μονάδας και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη γιατί επί υπουργίας του, το 2010, αποφασίστηκε η δημιουργία της.

«Βρισκόμαστε στο κάστρο του φόβου και ανοίγεται ένα παράθυρο για να δουν οι από μέσα έξω και να διαπιστώσουν ότι υπάρχει μια κοινωνία αλληλεγγύης» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι η λέξη-κλειδί είναι η κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ακόμη ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι μια πρωτότυπη μονάδα στην Ελλάδα αλλά είναι και πρωτότυπη ιστορικά η κίνηση του κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τις φυλακές Διαβατών γιατί ποτέ στο παρελθόν πρωθυπουργός δεν έχει επισκεφθεί φυλακές.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς είπε ότι τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ έχουν επιτυχία 70% και σε ετήσια βάση παρέχουν θεραπεία σε 3000 άτομα και σε 6000 μέλη των οικογενειών τους.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στα κελιά των χρηστών και στους χώρους προαυλισμού, συνομίλησε μαζί τους και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κάνουν.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαλεργάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment