PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες για το προσφυγικό


Παγκόσμια πρόκληση χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ήρθε «η ώρα να πούμε αλήθειες». Από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είτε θα αντιμετωπιστεί «συνολικά στη βάση του διεθνούς δικαίου ή θα αποτύχουμε».

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις «ξενοφοβικές δυνάμεις που κατάφεραν να κλείσουν τα βόρεια σύνορα» και προειδοποίησε ότι «είτε θα την αντιμετωπίσουμε συνολικά στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αξιών μας ή θα αποτύχουμε».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει υποδεχτεί 1,2 εκατ. πρόσφυγες και παρά την κρίση απέδειξε την υποστήριξή της στους πρόφυγες. Υπογράμμισε την προσπάθεια τήρησης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια αλλιώς οι ξενοφοβικές φωνές θα επικρατήσουν στην Ευρώπη. Δυνάμεις που πιστεύουν ότι το να υπακούμε στους διεθνείς νόμους αποτελεί πολυτέλεια».

Ζήτησε ισχυρή διεθνή πρωτοβουλία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης η οποία «να αυξήσει τη στήριξη σε χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, να αυξήσει τις επιστροφές ανθρώπων που δεν χρήζουν προστασίας, να διαλύσει τα δίκτυα διακινητών, να αντιμετωπίσει τα αίτια».

«Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη βάση των αξιών μας θα είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για να διατηρήσουμε τη Δημοκρατία» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment