PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης



Η Ευρώπη για να μπορέσει να προχωρήσει πρέπει να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης στο Νταβός της Ελβετίας, στο οποίο επίσης έλαβε μέρος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως ανέφερε, η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με μια τριπλή κρίση: Την οικονομική κρίση από όπου η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεγκλωβιστεί, την προσφυγική κρίση και την κρίση αστάθειας.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στην καρδιά των τριών παράλληλων κρίσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουμε τη χώρα από κομμάτι της κρίσης σε τμήμα της λύσης.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αμβλυνθούν οι ανισότητες μεταξύ των χωρών της περιφέρειας και των χωρών του βορρά.

Μια ελληνική επιχείρηση δανείζεται στην Ελλάδα με 7%, αντιστοίχως μια επιχείρηση σε μια βόρεια χώρα δανείζεται με 1% ανέφερε ενδεικτικά ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι χρειάζεται να βάλουμε κοινούς κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία στην καρδιά της Ευρωζώνης, στην καρδιά της Ευρώπης.

Σε τοποθέτησή του για το προσφυγικό, ζήτησε τη δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού μετεγκατάστασης των προσφύγων προς όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο προς κάποιες συγκεκριμενες.

Επανάλεβε πως «αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι μια μεγάλη ντροπή για τον κοινό ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, να έχουμε καθημερινά απώλειες δεκάδων ανθρώπινων ζώων γιατί δρουν ανενόχλητοι οι διακινητές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Leave a Comment