PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ύφεση


«Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως «η ανευθυνότητα της κυβέρνησης, που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής».

Θεωρεί, ωστόσο, ότι «το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις δεν οφείλεται στην ανικανότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη, αλλά στην προσωπική του επιλογή. Διότι αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι υπουργοί του αποκαλούν “ζόμπι” και “μπαταχτσήδες”.

Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας τον χώρο των μικρών και των μεσαίων που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη.

Αντί Μένουμε όρθιοι, Μένουμε με την ελίτ…» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment