PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτό γίνεται και με τη συμπαράσταση όλων των χωρών εκείνων, που, σε συνεργασία με την Ελλάδα, προσβλέπουν στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε κοινά βήματα προόδου.

Στις κοινές δηλώσεις με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για επιτάχυνση της κατασκευής του αγωγού East Med. Αναφέρθηκε ευρύτερα στις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για τον τομέα της ενέργειας και την πιθανότητα να βρεθούν νέα σημαντικά κοιτάσματα στην περιοχή.

Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο ανάπτυξης οπτικής ίνας, του Eurasia Interconnector «που θα δώσει δυναμική στην περιοχή», ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία των τριών θα επεκταθεί και σε ζητήματα τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απόφαση των τριών για κοινές πρωτοβουλίες στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Στη συζήτηση τέθηκαν το Κυπριακό, το συριακό και το Παλαιστινιακό, όπου η ελληνική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Κατά τον κ. Τσίπρα τέθηκε μεταξύ άλλων και για το θέμα των εποικισμών.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Κύπρο.

Νετανιάχου: Πολλά υποσχόμενο έργο ο αγωγός East Med

Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ είναι τρεις δημοκρατικές κοινωνίες και αυτός είναι ο πιο προφανής παράγοντας συνεργασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τριμερούς, συζητήθηκε το θέμα της ενέργειας. Διευκρίνισε πως η ενέργεια έχει πολλές μορφές, όπως η παραγωγή και η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αναφέρθηκε στον αγωγό East Med, λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο έργο.
Επιπλέον, έδωσε έμφαση στη συνεργασία στο επίπεδο των νέων ιδεών, την καινοτομία, το επιχειρείν «επ’ ωφελεία όλων των πολιτών μας». Όπως σημείωσε, συμφώνησαν να υπάρξει ανταλλαγή Εβραίων, Κυπρίων και Ελλήνων φοιτητών «για να δούμε πώς μπορούμε να σφυρηλατήσουμε μαζί αυτήν την κουλτούρα καινοτομίας».

Ν. Αναστασιάδης: Θα εργαστώ αόκνως για λύση του Κυπριακού

Την αποφασιστικότητά του να εργαστεί αόκνως, όπως είπε, για να εξευρευθεί μια λύση που θα επιτρέπει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζουν σε ένα καθεστώς ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τις κοινές του δηλώσεις στο πλαίσιο της τριμερούς με Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά πλέον εξαρτάται κατά πόσον θα υπάρξει πρόοδος που θα μας οδηγήσει στο ποθητό αποτελέσμα της επανένωσης της Κύπρου».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την τελευταία συνάντηση με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τους οποίους ευχαρίστησε για τη στήριξη της διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment