• Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά στους νησιώτες

Peristeri News
Δεκ05/ 2018

Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Ο Πρωθυπουργός συναντάται αυτήν την ώρα με τον δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή και άλλους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους νησιώτες.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να πέρασε από μια περιπέτεια, όμως τώρα υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία.

Από 1 Ιανουαρίου σε όλα τα νησιά το μεταφορικό ισοδύναμο

Στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλα τα νησιά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ προανήγγειλε πως πιλοτικά, από την αρχή του έτους, θα εφαρμοστεί και η επιδότηση καυσίμων σε μικρά και απομονωμένα νησιά. Όπως εξήγησε, το μέτρο επιδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 570 εκατ. ευρώ έως το 2021.

Σε χαιρετισμό του, κατά τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, ο Πρωθυπουργός μίλησε για στήριξη των νησιών, μέσα από αναβάθμιση των υποδομών, ενθάρρυνση των επενδύσεων και στήριξη των δομών υγείας και παιδείας.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε αυτονόητο αίτημα η ίδρυση της ακαδημίας στην Κάλυμνο, υπογραμμίζοντας πως η «καρδιά» της Ελλάδας χτυπά στα Δωδεκάνησα και όχι στην Αθήνα.

Σημείωσε ότι πέρσι στις αρχές του χρόνου δεσμεύτηκε ότι η Κάλυμνος θα αποκτήσει Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, κάτι που γίνεται πράξη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Είπε επιπλέον ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για σημαντικά έργα στο νησί, όπως ασφαλτοστρώσεις, προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας και η ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Ανακοίνωσε, δε, ότι τους πρώτους μήνες του 2019 θα ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ανέφερε πως «πρέπει να επισκευάσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν οι φουρτούνες στο καράβι και να αποφασίσουμε προς τα πού θα πλεύσει», ενώ έθεσε ως πρώτιστο καθήκον την αποκατάσταση των αδικιών.