PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα το αίτημα για εκλογές


«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «αναπαράγει αμάσητη την προπαγάνδα όσων πιέζουν τη χώρα με παράλογες απαιτήσεις». «Θέλετε εκλογές για να παραδώσετε το λαό και τη χώρα έρμαιο στα χεριά των πιο ακραίων εκ των δανειστών. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη», πρόσθεσε.

Κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων – ΜΜΕ στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών», όπως είπε, ενώ τόνισε ότι «αυτά που ζητεί το ΔΝΤ, είναι πέρα από κάθε δημοκρατική και συνταγματική λογική και αξία».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή το ΔΝΤ ζητεί επιπλέον μέτρα, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ζητεί από την κυβέρνηση να δεχθεί αυτά τα μέτρα. «Αποφασίστε, είμαστε εμμονικοί Αριστεροί ή μειοδότες που τα έχουμε δώσει όλα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, μέσα σε ενάμιση χρόνο, έστησε την οικονομία ξανά στα πόδια της.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τη Ν.Δ. να πάρει καθαρή θέση. «Διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τα ακραία μέτρα που ζητά το ΔΝΤ;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι καθαρή.

«Δεν ψάχνουμε πρόθυμους να ψηφίσουν μέτρα», τόνισε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να επιστρέψετε στην εξουσία, για να λεηλατήσετε ξανά τη χώρα». «Αρνείστε κ. Μητσοτάκη να πάρετε μια καθαρή θέση. Πάλι στρίβειν δια του αρραβώνος», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κήρυκα ανευθυνότητας».

«Η Δικαιοσύνη θα κρίνει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων»

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είπε πως από το πόρισμα της εξεταστικής προκύπτει ότι ΜΜΕ χρωστάνε στις τράπεζες 1,3 δισ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, όπως είπε, «δόθηκαν με “αέρα” όταν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να δανειστούν».

«Έχετε το θράσος να λέτε ότι το δάνειο που πήραμε για να πληρώσουμε τα δικά σας τα σπασμένα φέσωσαν τη χώρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν «φάει» από τις τράπεζες 400 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκε δε στις υποθέσεις της Siemens, των εξοπλιστικών και της Novartis.

«Πρώτη φορά μια κυβέρνηση αποφασίζει να μην συμβιβαστεί και να συγκρουστεί με τη διαπλοκή» είπε ο Πρωθυπουργός, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «εξαιτίας της απαξιώνεται στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα». Επεσήμανε επιπλέον ότι το «τρίγωνο» της διαπλοκής κυβέρνησε τον τόπο για 40 χρόνια. «Με την κατάρρευση του παλιού πολιτικού κατεστημένου κατέρρευσε και το τρίγωνο της διαπλοκής», πρόσθεσε.

«Είστε κληρονόμος της διαπλοκής και με τη βούλα της εξεταστικής»

Αναφερόμενος στον ΔΟΛ, επεσήμανε ότι είναι ευχής έργον να υπάρξει νέος ιδιοκτήτης, καταλογίζοντας ωστόσο στη Ν.Δ. ότι δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν το επιθυμεί. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση φρόντισε να βρει λύση στο θέμα της «Μαρινόπουλος» για τους χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι «κληρονόμος της διαπλοκής και με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, διερωτήθηκε: «130.000 ευρώ για τηλεφωνικό κέντρο; Τι ήταν; Διαστημικό;», προσθέτοντας ότι πρέπει να ενημερωθεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για το ζήτημα, με αφορμή τον θόρυβο που προκάλεσε η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν περιμένει ούτε από την Ν.Δ., ούτε από το ΠΑΣΟΚ κάποια εποικοδομητική στάση στην συγκεκριμένη συζήτηση. «Και καταλαβαίνω γιατί: Είναι πολλά τα λεφτά και είναι πολύ βρώμικη η ιστορία για να την πετάξετε από πάνω σας με ένα “κάναμε και λάθη”», συνέχισε.

«Με τη διαπλοκή δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε. Η συνέχεια, στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment