PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση


Για δικαίωση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σαφής δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018 και δίνοντας βάρος στις «σαφείς» όπως τις χαρακτήρισε δεσμεύσεις για το χρέος. «Ανοίγει ο δρόμος για οριστική έξοδο από την κρίση» ανέφερε σε δήλωσή του.

Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει, κατά τον κ. Τσίπρα, ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, ενώ σημείωσε πως για πρώτη φορά μετά τον δύσκολο συμβιβασμό του 2015 «αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

Εξήγησε ότι η δικαίωση οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν και επιμείναμε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μάλιστα τώρα που έχουμε το μομέντουμ της ανάκαμψης».

«Αναλάβαμε το ρίσκο και πήραμε συμφωνία διεξόδου, σαφείς δεσμεύσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, πλεονάσματα στο 2% μακροπρόθεσμα, 15ετη επιμήκυνση των ομολόγων και ρήτρα ανάπτυξης που θα καθιστά τους ετέρους συνεταίρους στην προσπάθεια ανάκαμψης» σημείωσε.

Ανέφερε ότι το σημαντικότερο στοιχείο της συμφωνίας βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Eurogroup και αφορά τη δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

«Έχω πλήρη επίγνωση των θυσιών. Όμως είναι άλλο να υπομένεις χωρίς ακτίδα φωτός και άλλο με ελπίδα εξόδου» σημείωσε.

Ακόμα ανέφερε ότι είναι πλέον ώρα για μεγάλες τομές. «Να χτίσουμε το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης. Ένα μοντέλο για τους πολλούς όχι για τους λίγους», όπως είπε.

«Ναι, μπορούμε να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment