PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Αναμένουμε καθαρή λύση για το χρέος


Μία καθαρή λύση για το χρέος «μέσα στον Ιούνιο» δήλωσε ότι αναμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο να μην υπάρξει εξέλιξη στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και να φτάσει η διαδικασία ακόμη και έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου. Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Εσθονία την 1η Ιουλίου, «αναμένουμε την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εποικοδομητική ανταλλαγή σκέψεων εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας «σε μία περίοδο που η Ε.Ε. και η γειτονιά μας βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που οι πολίτες θέλουν να αντιμετωπίσουμε με νέο όραμα».

Σημείωσε πως αυτό το νέο όραμα μπορεί να χτιστεί μόνο σε μία βάση σταθερότητας στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι «προσδοκούμε η ανάληψη της προεδρίας να γίνει μετά και μίας απόφασης που αναμένουμε μέσα στον Ιούνιο για την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Για το μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου που θα ενισχύει την αλληλεγγύη.

Ακόμα υπογράμμισε στον Εσθονό ομόλογό του την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων κυρίως στο Αιγαίο «αλλά και αποφασιστικότητα να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε «την απογοήτευσή του για την παρελκυστική πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα και προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα».

Ράτας: Να δείξουμε ότι η Ε.Ε. είναι ενωμένη

Θεμελιώδους σημασίας «να δείξουμε ότι η ΕΕ, το 2017, είναι ενωμένη και δουλεύει αποτελεσματικά» ανέφερε από την πλευρά του ο Εσθονός Πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν και πρόσθεσε ότι «είναι πιο σημαντικό να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουμε πως πρέπει να δείξουμε ξανά και ξανά και ξανά ότι η Ε.Ε. είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της καθημερινής ζωής όλων των πολιτών μας και αποτελεί την απάντηση στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε σήμερα».

«Ο ρόλος της Προεδρίας είναι να αναζητήσει έναν κοινό παρανομαστή και μια ισορροπία –τη βέλτιστη ισορροπία – ανάμεσα στο νέο και το συμβατικό, στο ρίσκο και την ασφάλεια, στο μεγάλο και το μικρό, τον Βορρά και τον Νότο, την Ανατολή και τη Δύση» τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment