PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ανακάμπτει η χώρα και η οικονομία


«Καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας, η οποία δεν αποτελεί, πλέον, συστημικό πρόβλημα για την Ευρωζώνη και από μέρος του προβλήματος γίνεται μέρος της λύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως αυτό δείχνει και η πορεία της Ελλάδας προς την έξοδο από τα μνημόνια μετά από οκτώ χρόνια.

Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η ομιλία του ήταν η τελευταία που διεξήχθη υπο τις συνθήκες μνημονίου και ταυτόχρονα η πρώτη που συμπίπτει με τη νέα μέρα και τη νέα κανονικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μιλώντας για μία λύση που προδιαγράφεται και είναι κάτι που ενισχυεί την εικόνα της Ελλάδας και στο εξωτερικό «εν μέσω κρίσεων όπως αυτή στην Ιταλία, όπως και στη γειτονική Τουρκία».

«Μέσω της εξεύρεσης λύσης προσπαθούμε να ενισχύσουμε και τον ευρύτερο ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων, μια προοπτική συνεργασίας η οποία θα ανακόψει και βλέψεις άλλων δυνάμεων στην περιοχή», σημείωσε.

Η χώρα μας και η οικονομία μας ανακάμπτει, είμαστε εδώ να διορθώσουμε τις αδικίες της κρίσης και να προχωρήσουμε προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «οι δείκτες της οικονομίας είναι πάλι θετικοί. Η ανεργία μειώνεται σταδιακά, έχοντας υποχωρήσει κατά επτά μονάδες, οι εξαγωγές αυξάνονται, οι επενδύσεις ανακάμπτουν».

«Αυτά επηρεάζουν και το οικονομικό κλίμα και την εμπιστοσύνη προς την χώρα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «δεν θεωρούμαστε πια διεφθαρμένη χώρα. Οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ χαιρετίζουν απερίφραστα αυτή την προσπάθεια. Αυτά θα αποτελέσουν το διαβατήριο για την έξοδο στις αγορές τον προσεχή Αύγουστο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για το κλείσιμο όλων των τελευταίων εκκρεμοτήτων της 4ης αξιολόγησης.

Για τις συζητήσεις για την τελική διευθέτηση του ελληνικού χρέους που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σημείωσε ότι «διεκδικούμε μια λύση βιώσιμη στο χρόνο που δε θα αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την προοπτική της οικονομίας μας και θα υποστηρίζει την αναπτυξιακή της δυναμική».

Έστειλε το μήνυμα ότι «τώρα είναι η σειρά των εταίρων μας, να δώσουν με μια κίνηση έμπρακτης εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των προσπαθειών μας, τη σωστή λύση, που όλοι περιμένουν να ακούσουν».

Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμφωνία προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις «όλοι κατανοούν ότι οι αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουμε πρέπει να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της περιόδου» και να θωρακίζουν την ελληνική οικονομία από αναταράξεις που δεν οφείλονται σε μας αλλά σε μια εξωγενείς παράγοντες.

Επιπλέον σημείωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. «Να μην έχει κάνεις αμφιβολία για αυτό», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment