Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Άμεση επούλωση των πληγών

Για την άμεση επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από πολύωρη σύσκεψη στο περιφερειακό Κέντρο της Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει και συσσωρευμένη αδράνεια ετών, με ελλείμματα στα έργα υποδομής και τον χωροταξικό σχεδιασμό.

«Ένα φαινόμενο βεβαίως που δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Ας είναι αυτοί οι άνθρωποι που χάσαμε οι τελευταίοι. Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε, στη σύσκεψη εξετάστηκε το επιχειρησιακό σκέλος, καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε συγκινητική την προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εθελοντών, ενώ ευχήθηκε να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των θυμάτων.

«Μας απασχόλησε, επίσης, επιχειρησιακά η άμεση δυνατότητα αποκατάστασης των νοικοκυριών, η άντληση των υδάτων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και βεβαίως άμεση προτεραιότητα τα συνεργεία των μηχανικών για να καταγράψουν τις πληγές, τους πληγέντες», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι δέσμευση μας να προχωρήσουμε σε άμεση επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά, είτε αυτό αφορά επιχειρήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Related posts

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Peristeri News

Leave a Comment