PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αλ. Σταυρούλιας: Δημιουργούμε πλατφόρμα βοήθειας στις Περιστεριώτικες επιχειρήσεις


Για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία του Δήμου Περιστερίου μίλησε ο Αντιδήμαρχος Οικονικών, Αλέξης Σταυρούλιας.

Ο κ. Σταυρούλιας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που διανύουν όλοι οι συμπολίτες μας και την τρύπα που έχει δημιουργηθεί από τον κορωνοϊό στα έσοδα του Δήμου.

Για την ενίσχυση του Δήμου από το Κράτος ο κ. Σταυρούλιας ανέφερε: «Το Κράτος δεν έχει υποστηρίξει τους Δήμους στο βαθμό που θα έπρεπε. Οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την απώλεια εσόδων όλο αυτό το διάστημα είναι μεγάλη. Δεν έχουμε εισφορές από τραπεζοκαθίσματα, από μνημόσυνα, από παραβάσεις κλήσεων, από διαφημίσεις κ.α. Έχουμε προσκομίσει στο Υπουργείο Εσωτερικών δικαιολογητικά για δαπάνες 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ οι οικονομικές μας απώλειες είναι 1.600.000. Από τα 4.600.000 ευρώ που είχαμε ανάγκη λάβαμε από το Κράτος ενίσχυση 1.540.000. Για να κλείσει η τρύπα που έχει δημιουργηθεί από τον κορωνοϊό χρειάζονται ακόμα 3.000.000. Ενώ είναι και αβέβαιο αν θα δοθεί κάποιο ποσό ενίσχυσης στο μέλλον».

Με τον Αντιδήμαρχο να προσθέτει: «Δεν έχει πάει πίσω καμία πληρωμή του Δήμου προς Κράτος ή Περιφέρεια και αυτό είναι ένα αγκάθι που δεν μας αφήνει να κάνουμε ενέργειες ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο και τους εμπόρους της πόλης. Τρανό παράδειγμα οι υποχρεώσεις μας προς την Περιφέρεια για τα απορρίμματα που μας ζητούν να τις προπληρώσουμε και δυστυχώς δεν μπορούμε να τις μετακυλήσουμε προς όφελος των πολιτών μας».

Θα δημιουργήσουμε πλατφόρμα για τους επιχειρηματίες με μελλοντική απαλλαγή υποχρεώσεων

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου πήρε θέση και για την απαλλαγή υποχρεώσεων του εμπορικού κόσμου απέναντι στο Δήμο ανακοινώνοντας τη δημιουργία πλατφόρμας. Συγκεκριμένα τόνισε: «Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους εμπόρους πρέπει να ξέρουμε το μέγεθος της ζημιάς και πόσο μπορεί να αντέξει ο Δήμος. Δεν έχει μετρηθεί ακόμα αυτό διότι οι παρατάσεις των lockdown συνεχίζονται και είναι λάθος να γίνει κάποιος υπολογισμός χωρίς στοιχεία. Ως Δήμος θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα πλατφόρμας ώστε να γίνουν οι αιτήσεις από όλες τις κλειστές επιχειρήσεις της πόλης δια νόμου. Θα δηλώσουν ΚΑΔ, τετραγωνικά μέτρα (επαγγελματικής στέγης) και τον τζίρο των μηνών που πέρασαν και μετέπειτα αφού γίνουν οι δηλώσεις θα δούμε τα αποτελέσματα για να μπορέσουμε να τους απαλλάξουμε από μελλοντικές υποχρεώσεις που θα αφορούν το Δήμο.

Για την περίοδο που πέρασε δεν μπορεί να γίνει καμία απαλλαγή διότι ενδεχομένως να αδικηθούν κάποιοι που εξόφλησαν τις οφειλές τους. π.χ. κάποιος συμπολίτης μας πλήρωσε τις οφειλές του, κάποιος έκανε ρύθμιση και κάποιος άλλος δεν εξόφλησε τις οφειλές του. Θα είναι αδικία να απαλλάξουμε από τέλη προηγούμενων μηνών μόνο αυτούς που έχουν ανεξόφλητα.

Επέμεινα στον Δήμαρχο για να προχωρήσουμε σε απαλλαγή μελλοντικών υποχρεώσεων για να έχουμε μετρήσιμες τις επιπτώσεις».

Ενώ κλείνοντας υπογράμμισε ότι έχει εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό μείωση των τελών κατάληψης πεζοδρομίου κατά 50%.

Όσον αφορά την πλατφόρμα θα ψηφιστεί σε πρώτη φάση από το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου και έπειτα θα μπει σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment