PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Απορρόφηση όλων των κονδυλίων ΕΣΠΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου


Τη δυνατότητα απορρόφησης όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων έως την 31η Δεκεμβρίου υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013. 

«Ο ορθός σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά αποδίδουν πολύ θετικά αποτελέσματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βελτιώνει το οικονομικό κλίμα και υπερβαίνει τα εμπόδια που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. «Για κάθε έργο που έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/3/17, έστω και με εθνικούς πόρους, θα ζητηθεί πίσω το σύνολο του προϋπολογισμού του» σημείωσε ενδεικτικά.

«Αν δεν προχωρούσαμε στις ενέργειες εξυγίανσης που περιγράφουμε παρακάτω, υπήρχε ο κίνδυνος 6 δισ. ευρώ να “φορτώνονταν” στον εθνικό προϋπολογισμό ή ακόμα χειρότερα να κληθεί το Δημόσιο να επιστρέψει κοινοτικούς πόρους» κατέληξε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment