Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Απορρόφηση όλων των κονδυλίων ΕΣΠΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τη δυνατότητα απορρόφησης όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων έως την 31η Δεκεμβρίου υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013. 

«Ο ορθός σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά αποδίδουν πολύ θετικά αποτελέσματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βελτιώνει το οικονομικό κλίμα και υπερβαίνει τα εμπόδια που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. «Για κάθε έργο που έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/3/17, έστω και με εθνικούς πόρους, θα ζητηθεί πίσω το σύνολο του προϋπολογισμού του» σημείωσε ενδεικτικά.

«Αν δεν προχωρούσαμε στις ενέργειες εξυγίανσης που περιγράφουμε παρακάτω, υπήρχε ο κίνδυνος 6 δισ. ευρώ να “φορτώνονταν” στον εθνικό προϋπολογισμό ή ακόμα χειρότερα να κληθεί το Δημόσιο να επιστρέψει κοινοτικούς πόρους» κατέληξε ο υφυπουργός.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,53 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Peristerinews.gr Newsroom

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment