PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ακυρώνεται η συμφωνία


Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στον Αστακό οι δύο εταιρείες του Κατάρ.

Mαταιώνεται το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.

Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με την οποία το Εμιράτο απέσυρε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.

«Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το επιχειρηματικό μέρος της επένδυσης. Δεν τα βρήκαν οι επιχειρηματίες», τονίζει ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν επηρεάζεται κατά κανένα τρόπο η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης στη Νέα Υόρκη, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η επένδυση ήταν μια ιδιωτική συμφωνία, μεταξύ εταιριών, στην οποία το ελληνικό δημόσιο δεν είχε καμία εμπλοκή, πέραν εκείνης που αφορούσε στη διευκόλυνση της αδειοδότησης για να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση, η οποία θα ανερχόταν περίπου στο ύψος των 2,5 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment