PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ακόμα περισσότερα έργα στο Περιστέρι μετά τις εκλογές του Μαΐου


Ανάλυση των επτά μεγάλων εργολαβιών που αλλάζουν την εικόνα της πόλης στην εφημεριδά «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ»…

Το ένα μετά το άλλο ξεκινούν τα έργα στην μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Αθήνας, το Περιστέρι. Χωρίς υπερβολή αυτή τη στιγμή επτά μεγάλες εργολαβίες είναι σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα αλλάζοντας ριζικά την εμφάνιση της πόλης σε διάφορα σημεία.

Πολλοί θα αναρωτηθούν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, πως υπάρχει τέτοια κινητικότητα στην ανάπλαση της πόλης. Η σωστή απάντηση είναι η οργάνωση και ο προγραμματισμός της Διοίκησης Παχατουρίδη που έχει κατορθώσει αυτά τα 12 χρόνια να αλλάξει θεαματικά το πλάνο στην πόλη.

Οι εκλογές πέρασαν και τα έργα αυξάνονται και συνεχίζονται στους ίδιους ρυθμούς αποτρέποντας τον καθένα στο να πιστέψει πως πρόκειται για προεκλογικό τρικ.

Ειδικότερα πάντως η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου αναλύει στα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» τις επτά μεγάλες εργολαβίες που πραγματοποιούνται στην πόλη μια προς μια.

Όπως θα δείτε πρόκειται για μεγάλα έργα που θα φτάσουν σε άλλο επίπεδο την πόλη.

Βιοκλιματική ανάπλαση περιοχής Αγίου Ιεροθέου


Η Βιοκλιματική ανάπλαση περιοχής Αγίου Ιεροθέου είναι μια ανάπλαση που αλλάζει την εικόνα της περιοχής. Ήδη τα πρώτα σημεία διαμορφώνονται και με την ολοκλήρωση του έργου, η περιοχή Χωράφας θα είναι μια περιοχή πνιγμένη στο Πράσινο με σύγχρονες πλατείες, μεγάλα πεζοδρόμια, χώρους παρκινγκ, σύγχρονες παιδικές χαρές, ειδικό φωτισμό για εξοικονόμηση ενέργειας, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου με ειδικά ψυχρά υλικά για χαμηλές θερμοκρασίες. Μια περιοχή που θα δοθεί στο δημότη για την αναβάθμιση της δικής του ζωής.

Διαμόρφωση κυκλοφοριακής ρύθμισης στην πλατεία Δέγλερη


Το τελευταίο τμήμα ενός έργου που άλλαξε την εικόνα της οδού Σικάγου διαμορφώνοντας μεγάλα πεζοδρόμια εξελίσσεται αυτές τις μέρες με ειδικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (νησίδες, φανάρια και διαβάσεις πεζών) δίνοντας λύση σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της πόλης. Εξασφαλίζουμε την ασφαλή διάβαση πεζών και αυτοκινήτων.

Βιοκλιματική ανάπλαση οδού Αιμιλίου Βεάκη


Η Βιοκλιματική ανάπλαση της οδού Αιμιλίου Βεάκη και των οδών Ρούζβελτ και Καραθεοδωρή διαμορφώνει μια άλλη εικόνα για το ιστορικό κέντρο της πόλης και για τους κατοίκους της οδού. Το έργο διαχωρίζει σαφώς τον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργούνται εκατέρωθεν μεγάλα πεζοδρόμια όπου ανεμπόδιστα θα κυκλοφορεί ο πεζός από την μια άκρη της οδού μέχρι την άλλη, διαχωρίζεται σαφώς η χρήση των επαγγελματιών της οδού και οι χώροι κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων και όλα αυτά σε μια οδό που θα περιέχει πολύ Πράσινο, ειδικό φωτισμό και επίσης ψυχρά υλικά δηλαδή τα χαρακτηριστικά της Βιοκλιματικής ανάπλασης για τα οποία χρηματοδοτήθηκε.

Πρότυπος Βρεφονηπιακός σταθμός περιοχής Τσαλαβούτα


Ένας από τους πιο σύγχρονους Βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν χρηματοδοτηθεί στην Ελλάδα είναι ο Βρεφονηπιακός σταθμός 60 θέσεων στην περιοχή Τσαλαβούτα. Οι σύγχρονοι χώροι που διαθέτει για την υποστήριξη της φύλαξης των παιδιών αλλά και της λειτουργίας των ανθρώπων που θα εργάζονται σε αυτό, είναι μοναδικοί. Χώροι παιχνιδιού, σίτισης και ύπνου γεμάτοι φως και απόλυτη ασφάλεια. Ο αύλειος χώρος διαθέτει τα πλέον σύγχρονα όργανα παιδικής χαράς, σημεία σκίασης και παιχνιδιού γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας ο καιρός επιτρέπει πολλές ώρες παιχνιδιού στον εξωτερικό χώρο. Σε πολύ λίγο διάστημα ολοκληρώνονται οι εργασίες και το έργο θα παραδοθεί για χρήση.

Διαμόρφωση αθλοπαιδιών με χώρους Πρασίνου περιοχής Τσαλαβούτα


Στην ίδια ακριβώς περιοχή, στην περιοχή Τσαλαβούτα αναπλάθεται ένας τεράστιος χώρος και μεταμορφώνεται σε χώρο Πρασίνου και αθλοπαιδιών. Η μελέτη προβλέπει δημιουργία 6 γηπέδων τένις με τους υποστηρικτικούς χώρους τους, τα οποία περιβάλλονται από χώρους Πρασίνου και διαδρομών περιπάτου. Το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο υπάρχει ήδη μια σύγχρονη παιδική χαρά καθώς επίσης και ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, μεταμορφώνεται σε έναν από τους ωραιότερους χώρους και αναβαθμίζει την περιοχή δίνοντας φως και άθληση στην Νεολαία της πόλης.

Πρότυπο Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων στην περιοχή Λόφου Αξιωματικών


Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών αφού ήδη στα σπλάχνα του έχει εγκατασταθεί ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα γεωθερμίας. Κατόπιν δημιουργούνται οι θέσεις στάθμευσης που προβλέπονται και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνονται οι εργασίες μιας αθλητικής υποδομής τεράστιου βεληνεκούς όχι μόνο για το Δήμο Περιστερίου αλλά για όλη την Δυτική Αθήνα. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πόλη του Περιστερίου θα είναι η μόνη χώρα στην Ελλάδα που θα διαθέτει δυο Κολυμβητήρια Ολυμπιακών διαστάσεων.

Βιοκλιματική Ανάπλαση Α’ Παιδικής χαράς


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου στην Α’ παιδική χαρά ξεκινούν εργασίες για την ανάπλασή της και την μεταμόρφωση της σε ένα χώρο μοναδικό, πράσινο με σύγχρονη παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο, ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου αλλά και την προσθήκη ενός μοναδικού σιντριβανιού το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες προς όφελος της τοπικής αγοράς και γενικότερα της πόλης.

Α. Παχατουρίδης: «Μιλάμε με έργα, πράξεις και συμπεριφορές»


Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο πολλά έργα εξελίχθηκαν και άλλαξαν την εικόνα της πόλης.

Τώρα ολοκληρώθηκαν διαδικασίες που έπρεπε για να ξεκινήσουν και τα νέα έργα που βλέπουν οι Περιστεριώτες να γίνονται αυτή την στιγμή στην πόλη μας.

Για δυο πράγματα έχουμε δεσμευτεί εδώ και χρόνια στους συμπολίτες: Tο έργο για την πόλη και την Κοινωνία δεν σταματά ποτέ και ότι εμείς θα μιλάμε με έργα, πράξεις και συμπεριφορές και όχι με λόγια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment