PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακιντζί: Σε δημοψήφισμα η τελική συμφωνία για το Κυπριακό


Η τελική συμφωνία για το Κυπριακό θα εγκριθεί και στις δύο κοινότητες μέσω δημοψηφίσματος, αποκάλυψε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων…

Η τελική συμφωνία για το Κυπριακό θα εγκριθεί και στις δύο κοινότητες μέσω δημοψηφίσματος, αποκάλυψε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ακιντζί επισημαίνει ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και προσεκτική στο να μην επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στο μεταξύ μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στα Κατεχόμενη η κοινή αντίληψη Ακίντζι – Αναστασιάδη για την αναγνώριση του δικαιώματος στην περιουσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουρκοκυπριακού Τύπου, μία τέτοια ρύθμιση θα συνεπάγεται ότι το 76% των περιουσιών στα κατεχόμενα θα επιστρέψει στους Ελληνοκυπρίους.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ακίντζι, διευκρίνισε ότι «το σημαντικό είναι να γίνεται αποδεκτό το δικαίωμα των σημερινών χρηστών όσο και των παλαιών ιδιοκτητών».

Σε ερώτηση, ποιοί περιλαμβάνονται στον ορισμό «σημερινοί χρήστες», ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος υποστήριξε ότι αυτό είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση και πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία 100%.

Οι διαπραγματευτές ωστόσο βρίσκονται σε πιο προχωρημένο σημείο από ότι στο παρελθόν, σημείωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment