PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άκαρπη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας


Χωρίς να αποδώσει καρπούς ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από δύο ώρες και οι δύο αξιωματούχοι δεν βρήκαν κοινό τόπο ούτε στο θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε χαρακτηριστικά:

«Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να βρεθεί λύση στην ανθρωπιστική κρίση. Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι τραγική αυτή τη στιγμή…. Στόχος ήταν να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για να φύγουν οι πολίτες, αλλά και για να μεταφερθεί βοήθεια στην πόλη. Ωστόσο ο ομόλογός μου, Λαβρόφ, δεν μπορούσε να δεσμευθεί. Δεν υπήρξε πρόοδος στο θέμα».

Όπως είπε ο Ουκρανός ΥΠΕ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο εκεχειρίας για 24 ώρες ώστε να επιλυθούν οι επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες, ωστόσο «ούτε σε αυτό σημειώσαμε πρόοδο».

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αναζητήσουμε κάποια λύση για τα ανθρωπιστικά προβλήματα» πρόσθεσε και δήλωσε πρόθυμος να ξανασυναντηθεί με τον κ. Λαβρόφ «αν υπάρχει προοπτική ουσιαστικών συζητήσεων».

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι τα όσα έχουν συμφωνηθεί για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους παραμένουν σε ισχύ. Υπογράμμισε δε ότι η Ρωσία θέλει μία ολοκληρωμένη λύση για την Ουκρανία και θα τα κάνει τα πάντα για την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment