PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακάρ: Το κολύμπι θα φανεί χρήσιμο στους Έλληνες


Την εμπρηστική της ρητορική συνεχίζει η Άγκυρα, λίγες ώρες μετά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε καμία χώρα να περάσει την «κόκκινη γραμμή» της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, ενώ παράλληλα απευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό τόνισε πως η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο. «Με βάση την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, νομίζαμε ότι ξέχασαν να κολυμπούν. Αν συνεχίσουν με αυτή τη νοοτροπία, το να γνωρίζουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο», είπε κάνοντας επίσης λόγο για «καλοπροαίρετες προσπάθειες» από την πλευρά της Τουρκίας την ώρα που «ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους». «Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημήσουν την Τουρκία», πρόσθεσε.

Ο Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας ότι δεν επιθυμεί το διάλογο, λέγοντας πως «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, εκείνοι επίμονα αποφεύγουν τον διάλογο. Και… λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι η πλευρά που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν να μετατρέψουν τα διμερή μας προβλήματα σε πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «στρατιωτικοποιεί νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών». «Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφιλεγόμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά «κάνει μια μάταιη προσπάθεια να εξοπλιστεί με την ψευδή αντίληψη της απειλής».

«Είναι αυτοί που έχουν κάνει περισσότερες από χίλιες παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από την 1η Ιανουαρίου. Το κάνουν αυτό και μετά μας χαρακτηρίζουν επεκτατικούς και επιθετικούς… Είτε δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους είτε φοβούνται να κοιτάξουν. Αν κοιτάξουν, θα δουν τα αληθινά τους πρόσωπα, ίσως και να ντραπούν», συνέχισε.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας έρχονται σε μια περίοδο που παρατηρείται κλιμάκωση στη ρητορική της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρά σε μια ακραία επίθεση κατά της Ελλάδας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment