• Πέμπτη, 22 Απρ, 2021

Ακάρ: Να αποστρατικοποιηθούν 16 ελληνικά νησιά

Peristeri News
Peristeri News
Δεκ31/ 2020

Προκλητικός εμφανίστηκε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μετά και από τις δηλώσεις της Τρίτης του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντόνμεζ, περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Χ. Ακάρ μιλώντας στο δίκτυο A Haber, κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι έχει εξοπλίσει 16 ελληνικά νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία, όπως υποστήριξε αναφέρει ότι τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα προκαλεί περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα νησιά. Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να κρατά την ίδια στάση, κάνοντας μεγάλο λάθος, καθώς μεγάλα προβλήματα θα μεταφερθούν στο μέλλον.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια, προσθέτοντας ότι αυτά τα θέματα πρέπει να επιλυθούν ένα προς ένα και μάλιστα πολύ σύντομα. «Νομίζουν ότι κάνουν κάτι οι κυβερνόντες στην Ελλάδα με τον αγώνα των εξοπλισμών που έχουν ξεκινήσει», ανέφερε.

«Έφτασαν εδώ, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων», συμπλήρωσε. «Άδικος κόπος αν ο στόχος είναι να βλάψουν την Τουρκία ή να αποκτήσουν υπεροχή. Δεν είναι δυνατόν με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία να υπερέχουν και δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο να ισχυρίζονται κυριαρχία απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Ακάρ.