PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακάρ: Διπρόσωπη η πολιτική της Ελλάδας


Στην εμπρηστική ρητορική που συντηρεί το θερμό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιμένει η Άγκυρα. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κατά της Ελλάδας, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πήρε σήμερα την σκυτάλη κατηγορώντας τη χώρα μας ότι «συκοφαντεί» την Τουρκία, εγκαλώντας την παράλληλα για «διπρόσωπη» και «υποκριτική» πολιτική.

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε συγκεκριμένα την Αθήνα ότι «συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες» προσθέτοντας πως η Τουρκία «κάνει ό,τι μπορεί για να τις αποτρέψει». Υποστήριξε ακόμη πως «η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα» και επιχειρεί να επηρεάσει τρίτους με «ψέματα και συκοφαντίες» για την Τουρκία.

«Εμείς λέμε: Μάθετε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να σας πουν κάτι στο αυτί. Έχετε δει στην ιστορία ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλαμβάνετε το ίδιο» ανέφερε. Επανέλαβε ακόμη πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο της χώρας, όσο και των Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο».

Οι δηλώσεις Ακάρ ήρθαν λίγες ώρες μετά το ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας που εξέπεμψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας και το λέω με σαφήνεια» είπε ο κ. Μακρόν και συμπλήρωσε πως η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών «δεν θα επιτρέψει καμία αναταραχή στην ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για την ξεκάθαρη στήριξή του. «Εμείς στις προκλήσεις απαντούμε με ετοιμότητα και λέμε σε όσους μας απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ στα νησιά μας ότι τους περιμένουμε με το φως της ημέρας εκεί που φαίνεται ποιος έχει μαζί του το διεθνές δίκαιο» δήλωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment