PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ακ. Τσελέντης: Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί


Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εκτίμησε ότι ήταν αυτός ο κύριος σεισμός αλλά θεωρεί ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί της τάξεως ακόμη και των 6,2 ρίχτερ.

Ο κ. Τσελέντης συνιστά στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να μην πηγαίνουν κοντά σε κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δήλωσε νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των 6,8 με 7 Ρίχτερ για αυτό και προκάλεσε τόσο μεγάλες καταστροφές και στην Τουρκία.

Σίγουρα, πρόσθεσε ο κ Παπαζάχος, θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί και ο κόσμος θα πρέπει να αποφύγει να μπει στα σπίτια που έχουν «καταπονηθεί».

Ελαφρά τραυματίες στη Σάμο

Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν μέχρι στιγμής (ώρα 15:30) στο Νοσοκομείο της Σάμου σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Και οι τέσσερις τραυματίες δεν κινδυνεύουν.

Επίσης μεταφορές τραυματιών γίνονται από το Καρλόβασι στο ανατολικό τμήμα του νησιού, χωρίς σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες να κινδυνεύει η ζωή τους. «Πρόκειται κυρίως για ορθοπαιδικά τραύματα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment