PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άκ. Σκέρτσος: Έχουμε αλλάξει σελίδα με την Τουρκία


Για την επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «αποκλιμάκωση» της έντασης με την Τουρκία τους τελευταίους δέκα μήνες.

«Έχουμε αλλάξει σελίδα με την Τουρκία. Εδώ και 10 μήνες έχει υπάρξει μία σημαντική αποκλιμάκωση στην ένταση την οποία είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

«Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε μία νέα εμπιστοσύνη, όσο γίνεται, με την τουρκική πλευρά, για να μπορούμε να έχουμε ηρεμία στα σύνορα. Αυτή η πολιτική έχει φέρει αποτελέσματα, έχει οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Και θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική. Και αν αυτό οδηγήσει σε μία επίλυση των διμερών ζητημάτων, σε βάθος χρόνου, ακόμα καλύτερα. Δουλεύουμε για μία ισχυρή Ελλάδα, η οποία διεκδικεί και έχει κατοχυρώσει τον σεβασμό των εταίρων της», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την ακρίβεια

Όσον αφορά το πρόβλημα της ακρίβειας, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια, το ελληνική νοικοκυριό, τους εργαζόμενους, πρέπει να πηγαίνει καλά η οικονομία. Οι παροχές που έρχονται είναι αποτέλεσμα μιας ολοένα και πιο ισχυρής οικονομίας», ενώ για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον επενδυτικό οίκο Fitch σχολίασε: «Επισφραγίζεται οριστικά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια. Μόνο μέσα από την πρόσθετη ανάπτυξη μπορούν να αυξηθούν τα εισοδήματα και οι συντάξεις. Η Ελλάδα γίνεται πλέον αξιόπιστη».

«Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια η ανεργία έπεσε κάτω από το 10%. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να συγκλίνουμε εισοδηματικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, σιγά – σιγά συμβαίνει. Και με όρους πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος βρισκόμαστε στη 12η θέση της Ε.Ε.», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Έχουμε λάβει μία ισχυρή εντολή να αλλάξουμε τη χώρα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε με μετριοπάθεια, με αποτελεσματικότητα, με απόλυτο σεβασμό στην ψήφο και την επιλογή των πολιτών. Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει πολλές εκκρεμμότητες του παρελθόντος και να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Για τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Αναφορικά με την αύξηση στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε, να ενδυναμώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν θέση ευθύνης, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις, να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, έχοντας μία οικονομική επιβράβευση όταν την κάνουν καλά. Τα επιδόματα ευθύνης και τα μπόνους παραγωγικότητας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι για την αναβάθμιση, τη βελτίωση του δημοσίου τομέα».

Για το δημογραφικό

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, σημειώνοντας πως «πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και το κάνουμε με κάθε τρόπο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment