PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αίτηση επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων


Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Περιστερίου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλένη προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, θεωρώντας ότι ακυρώθηκαν παράνομα και άλλαξαν τη νόμιμη κατάταξη των συνδυασμών και πλήττουν την δίκαιη κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλένης κατέθεσε αίτηση προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για έλεγχο και επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων, θεωρώντας ότι ακυρώθηκαν παράνομα και άλλαξαν τη νόμιμη κατάταξη των συνδυασμών και πλήττουν την δίκαιη κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λαλένης σημειώνει ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Δήμο Περιστερίου, είτε από έλλειψη γνώσης ή από αμέλεια, τα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στο εκλογικό τους τμήμα και ήταν άλλης δημοτικής κοινότητας, τα έκριναν άκυρα κατά παράβαση των διατάξεων και συνεπώς αλλοιώθηκαν καίρια τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Περιστερίου.

Επειδή ακυρώθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, άλλαξαν τη νόμιμη κατάταξη των συνδυασμών και πλήττουν την δίκαιη κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Καθόσον αν δεν ακυρώνονταν τα νόμιμα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, η κατάταξη θα ήτο διαφορετική και οι Συνδυασμοί θα ελάμβαναν κατ’ αναλογία την κατανομή των υπολοίπων εδρών.

Ζητεί να γίνει έλεγχος και επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων όλων των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Περιστερίου, για να διαπιστωθεί πόσα και ποια ψηφοδέλτια εκ των 2.447 άκυρων ψηφοδελτίων, ακυρώθηκαν παράνομα, προκειμένου να υποβάλλει την από τον Νόμο προβλεπόμενη ένσταση ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για τον τελικό καθορισμό της κατάταξης των Συνδυασμών από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Επί της ουσίας, ο κ. Λαλένης θεωρεί ως δίκαιη κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, που πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και η κατανομή.

Δηλαδή, από 27 έδρες ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, από 5 έδρες οι κ.κ. Δ. Κελάφας, Κ. Λαλένης και Γρ. Τημπλαλέξης και από 1 έδρα οι κ.κ. Σ. Αλεξοπούλου, Αθ. Βαθιώτης και Αντ. Αθανασοπούλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment