PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αισθητή μείωση της κατανάλωσης ρεύματος τον Απρίλιο



Πτώση 9% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πτώση 9% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση, λόγω κρίσης, να καταγράφεται στη ζήτηση από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έφθασε το 9,96%.

Εν τω μεταξύ, και οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης μείωσαν επίσης την κατανάλωση ρεύματος κατά 7%.

Στο τετράμηνο του έτους, πάντως, η πτώση της κατανάλωσης περιορίζεται σε 0,71%, καθώς κατά τους χειμερινούς μήνες τα νοικοκυριά στράφηκαν στα κλιματιστικά για θέρμανση, λόγω των αυξήσεων στο πετρέλαιο.

Έτσι, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η ζήτηση αυξήθηκε κατά 3,9% και 6,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους περσινούς μήνες, ενώ τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 5,2% και τον Απρίλιο κατά 9%.

Σε επίπεδο παραγωγής, στο τετράμηνο αυξήθηκε η συμμετοχή των μονάδων φυσικού αερίου (13%) και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (35%), ενώ μειώθηκε η παραγωγή από λιγνιτικές μονάδες (2,5%) και υδροηλεκτρικά (20%).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment