• Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Αισιόδοξος ο Ν. Αναστασιάδης για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 2015

Peristeri News
Δεκ31/ 2014

Αισιοδοξία ότι το 2015 θα είναι ελπιδοφόρο για την οικονομία της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος, αν και παραδέχθηκε πως η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα δύσκολα.

Αισιοδοξία ότι το 2015 θα είναι ελπιδοφόρο για την οικονομία της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αν και παραδέχθηκε πως η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα δύσκολα. «Όσο υπάρχουν άνεργοι και κοινωνικά παντοπωλεία τα προβλήματα παραμένουν», τόνισε.

Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί δύο βασικές προϋποθέσεις, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αξιοπιστία της χρηματοληπτικής ικανότητας του κράτους.

Ο Κύπριος πρόεδρος υπενθύμισε ότι το κράτος ήταν υπό κατάρρευση, τονίζοντας ότι σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγει στις αγορές και να δημιουργήσει τις προοπτικές εμπιστοσύνης, ενώ οι τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής και έχουν επιτύχει στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης και ανακεφαλαιοποίησης.

Για την κατάσταση της υγείας του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η ανάρρωση εξελίσσεται καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι γιατροί.