PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο Σόιμπλε


Πεπεισμένος ότι την Πέμπτη θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Θα τα καταφέρουμε, θα το δείτε» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε οικονομική εκδήλωση στο Βερολίνο, δίχως ωστόσο, να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την ίδια αισιοδοξία συμμερίζονται και αξιωματούχοι των Βρυξελλών, οι οποίοι διαμήνυαν νωρίτερα, ότι Ευρώπη και ΔΝΤ θα καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα, προλειαίνοντας το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η συμφωνία, στην οποία αναμένεται να καταλήξουν οι πιστωτές, θα προβλέπει, παράλληλα, την αναβολή της συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους, αλλά και την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δίχως συμμετοχή στο χρηματοδοτικό σκέλος.

Οι εκταμιεύσεις του Ταμείου προς την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν όταν αποσαφηνιστούν τα επικείμενα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και καταρτιστεί η αναγκαία έκθεσης βιωσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε και στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην άρση των διευκολυντικών μέτρων.

«Χρειάζεται να εξέλθουμε από την τρέχουσα νομισματική πολιτική με οργανωμένο τρόπο, προκειμένου να επιστρέψουμε σε μία πιο ομαλή πορεία» εξήγησε, ενδεικτικά.

Ο ίδιος, παράλληλα, υποστήριξε ότι τα υπερ-χαλαρά μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση των κινδύνων, κεφαλαιακές στρεβλώσεις και «φούσκες».

Ο κ. Σόιμπλε έκανε ειδική μνεία στα σενάρια για τον διάδοχο του Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας πως αυτή η συζήτηση δεν ωφελεί κανέναν. Παράλληλα, απέρριψε τα δημοσιεύματα περί σύγκρουσης με τον κ. Ντράγκι, διαμηνύοντας πως «ουδέποτε έχει ασκήσει κριτική στην ΕΚΤ».

Όσον αφορά το Brexit, επανέλαβε πως επιθυμεί μία λύση, «με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και για τις δύο πλευρές», ενώ διαβεβαίωσε ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο για την Ευρώπη, παρά την έξοδο από την Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment