PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Αιμοδότης» για την ελληνική οικονομία ο τουρισμός



Σε σημαντικό «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας έχει μετατραπεί ο τουρισμός την εποχή της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Σε σημαντικό «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας έχει μετατραπεί ο τουρισμός την εποχή της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

«Η επίδραση του τουρισμού στην ελληνική οικονομία» αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη σημαντική συμβολή του τουριστικού τομέα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, με κάθε 1.000 ευρώ τουριστικής δαπάνης να συνοδεύονται από αύξηση του ΑΕΠ κατά 2.200 ευρώ. Ειδικότερα, η συνολική συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία ανήλθε το 2010 σε 34,4 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15,1% του ΑΕΠ. Από το ποσό αυτό, τα 15,2 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύουν την άμεση επίδραση στο ΑΕΠ, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται η τελική συμβολή του για το 2011 (όπου το ΑΕΠ συρρικνώθηκε) να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο πολύ σημαντικός είναι ο τουρισμός για την ελληνική οικονομία και τις κατευθύνσεις που ενδεχομένως θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει σημαντικό μέρος των πολιτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment