PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αιματηρές ταραχές σε Αλγερία και Τυνησία


Ανησυχία προκαλούν στη διεθνή κοινότητα, οι συνεχείς ταραχές τις τελευταίες εβδομάδες σε Αλγερία και Τυνησία.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων, η ανεργία, αλλά και η έλλειψη πολιτικής ελευθερίας έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών στις δύο χώρες.

Από το νέο κύμα βίας δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 400 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 300 ήταν αστυνομικοί στην Αλγερία και άλλοι τεσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τυνησία.

Ένα άτομο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Αϊν Λαχντζέλ στην περιοχή Μσίλα 300 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου, δήλωσε ο Αλγερινός υπουργός Εσωτερικών στο Εθνικό Ραδιόφωνο Chaine ΙΙΙ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα El Khabar.

Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια απόπειρας εισβολής σε ένα αστυνομικό τμήμα“, είπε ο αλγερινός υπουργός Εσωτερικών Ντάχου Ουλντ Κάμπλια. Ένας άλλος έχασε τη ζωή του στο Μπου Σμάιλ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα δυτικά του Αλγερίου.

Μια ιατρική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το θύμα είχε δεχτεί στο πρόσωπο βομβίδα δακρυγόνων.

Αναφερόμενος στους τραυματίες, ο υπουργός τόνισε ότι η αστυνομία είχε διαταχτεί να αναχαιτίσει τις διαδηλώσεις αποφεύγοντας τη δυσανάλογη χρήση βίας.

“Περισσότεροι από 300 άνδρες, της αστυνομίας και της χωροφυλακής, έχουν τραυματιστεί, δήλωσε ο υπουργός, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν λιγότεροι από εκατό τραυματίες”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment