Viber
PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Αιγάλεω: Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Αιγάλεω, ένα έργο συνολικής χρηματοδότησης 6.004.960 ευρώ που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία μιας από τις σημαντικότερες περιοχές της πόλης.

Οι εργασίες για την «Αστική Αναζωογόνηση Εμπορικού Κέντρου Δήμου Αιγάλεω» αφορούν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, με στόχο ένα κέντρο σύγχρονο, ασφαλές, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό, που θα εξυπηρετεί καλύτερα κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες

Στο επίκεντρο της ανάπλασης βρίσκεται η Πλατεία Εσταυρωμένου, ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Πλαστήρα, Δημαρχείου, Μάρκου Μπότσαρη, Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και σε τμήμα της Ιεράς Οδού, μπροστά από την Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Συνολικά, προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή περίπου 5.300 τ.μ. ασφαλτοστρωμένων επιφανειών, ενώ περίπου 12.500 τ.μ. πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων θα αναδιαμορφωθούν, αποκτώντας νέα αισθητική και μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση όλων των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό προβλέπονται νέες ράμπες, οδηγοί τυφλών, διευρύνσεις πεζοδρομίων και συνολικές παρεμβάσεις προσβασιμότητας, ώστε το εμπορικό κέντρο να γίνει περισσότερο φιλικό για πεζούς, άτομα με αναπηρία και ευάλωτες ομάδες.

blank

«Έξυπνο» και πιο πράσινο Αιγάλεω

Η νέα εικόνα του εμπορικού κέντρου θα συνοδεύεται και από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών. Το έργο περιλαμβάνει έξυπνες διαβάσεις, φωτεινές πληροφοριακές πινακίδες, σημεία Wi-Fi και «έξυπνο» αστικό εξοπλισμό, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την ψηφιακή διάσταση του δημόσιου χώρου.

Παράλληλα, αυξάνεται το πράσινο με νέες φυτεύσεις και εγκατάσταση «έξυπνου» συστήματος ποτίσματος. Η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με φωτιστικά LED αναμένεται να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Παρεμβάσεις προβλέπονται και για τη στάθμευση και την οδική ασφάλεια, με σαφέστερη οριοθέτηση των θέσεων και μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης.

blank

Λάμπρος Σκλαβούνος: «Θέλουμε ένα εμπορικό κέντρο ζωντανό και ελκυστικό»

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός έργου που, όπως σημείωσε, σχεδιάστηκε για να αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής.

«Με μια επένδυση άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργούμε έναν δημόσιο χώρο σύγχρονο, ασφαλή, προσβάσιμο και περισσότερο πράσινο, με υποδομές που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και υπηρετούν τις ανάγκες όλων των πολιτών», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπλασης για την τοπική αγορά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι ένα εμπορικό κέντρο «ζωντανό, ελκυστικό και λειτουργικό», που θα στηρίζει την εμπορική και αναπτυξιακή δυναμική του Αιγάλεω.

blank

Ηλίας Βαΐου: «Έργο μεγάλης κλίμακας»

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλίας Βαΐου τόνισε ότι πρόκειται για έργο μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερης τεχνικής και λειτουργικής σημασίας.

Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός δεν περιορίζεται στην αισθητική αναβάθμιση, αλλά αντιμετωπίζει συνολικά ζητήματα υποδομών, προσβασιμότητας, ασφάλειας, κυκλοφορίας, πρασίνου και εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των εργασιών, με στόχο την ομαλή υλοποίηση ενός έργου που αναμένεται να αφήσει σημαντικό και διαρκές αποτύπωμα στην πόλη.

Χρηματοδότηση 6.004.960 ευρώ

Η «Αστική Αναζωογόνηση Εμπορικού Κέντρου Δήμου Αιγάλεω» υλοποιείται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 6.004.960 ευρώ, μέσω επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποπληρωμή από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με την ολοκλήρωσή της, η ανάπλαση αναμένεται να δώσει νέα εικόνα στο εμπορικό κέντρο του Αιγάλεω, δημιουργώντας έναν δημόσιο χώρο περισσότερο σύγχρονο, πράσινο, προσβάσιμο και ασφαλή, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η ενίσχυση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής του κέντρου της πόλης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Δήμος Ιλίου: Μαθήματα φιλοζωίας για τη «Γενιά της Καλοσύνης»

Peristerinews.gr Newsroom

Αιγάλεω: Υπογειοποίηση γραμμών υψηλής τάσης έως το 2028

Peristerinews.gr Newsroom

Νέα δενδρύλλια στο Πάρκο Τρίτση – Έκκληση να μην καταστραφούν οι νέες φυτεύσεις

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment