PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αιχμές Ν. Φίλη κατά Π. Καμμένου


Φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος πάντως άφησε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ενώ παράλληλα αποκάλυψε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής»

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι αντιπολιτευόμενος, είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής … Είμαι σάρκα από τη σάρκα ενός χώρου. Δεν είμαι σαρκοβόρο».

Τι είπε για τον Ευκλ. Τσακαλώτο και τη συμφωνία με τους δανειστές

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών είπε ότι τον είδε, «είναι κοντά τα γραφεία μας», ενώ σχετικά με το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του ΔΝΤ για ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων. «Δεν θα έρθει τέτοια κυβερνητική πρόταση, το ξέρω», είπε και συμπλήρωσε ότι θα ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση που θα έρθει.

Αιχμές για το ζήτημα με τα εξοπλιστικά

Παράλληλα, ο κ. Φίλης επέμεινε στις αιτιάσεις του για ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα 3,5 δισ. ευρώ, την ώρα που, όπως είπε, μειώνεται το αφορολόγητο των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τη σχετική ερώτηση που ποτέ δεν κατατέθηκε, σημείωσε, μεταξή άλλων πως «για να δώσεις 3,5 δισ. πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος».

Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για ένα κείμενο που χρειάζεται τεκμηρίωση και μπορεί να κατατεθεί άλλη στιγμή, ενώ πρότεινε να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής.

Ο κ. Φίλης αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα των συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, επικαλούμενος τον πρ. αρχηγό ΓΕΑ Αντωνετσή που είπε ότι τα Stealth F-35 δεν είναι για τις επιχειρησιακές ανάγκες στο Αιγαίο.

«Οποιοσδήποτε να ήταν επικεφαλής στο υπουργείο, ο Βίτσας να ήταν, το θέμα των υπερεξοπλισμών ιδιαίτερα στη σημερινή πραγματικότητα της Ελλάδας θέλει δημόσια επιχειρηματολογία. Εξοπλισμοί όταν έχεις αυτή την κατάσταση με τους αξιωματικούς, δεν έχεις βρει καν τα ισοδύναμα… Είναι 300 εκατ. που δεν μπορείς να δώσεις και δεν τα έχεις βρει» σημείωσε.

«Συγκυριακή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»

Στη συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Φίλης επέμεινε παράλληλα στην άποψη ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με τον Π. Καμμένο, ενώ χαρακτήρισε «ακροδεξιούς» όσους υπέγραψαν την ερώτηση για το «τάμα του έθνους» (ανάμεσά τους τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο).

«Η κ. Γεννηματά να πει με ποιους πάει και ποιους αφήνει»

Ειδικότερα, ανέφερε: «Η κ. Γεννηματά είναι λογικό να μη θέλει να κάνει συζήτηση γιατί την πονάει αυτή η συζήτηση. Πρέπει να πει με ποιους πάει και ποιους αφήνει. Εκεί είναι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, όχι δικό μας … Εμείς της λέμε “έλα εδώ να ψηφίσουμε απλή αναλογική τώρα” για να ισχύσει επόμενες εκλογές, όχι τις μεθεπόμενες, αύριο, τι αλλαγές θέλεις».

Ερωτηθείς για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκεκριμένα αν είναι «αγκάθι» στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε θετικά: «Για μένα ναι, δεν μπορεί να υπάρξει … Θέλει να πάει με Ν.Δ.».

Σε ερώτηση γιατί στην πρόσκλησή του για συζήτηση δεν απευθύνθηκε και στο Ποτάμι, αντέτεινε: «Δεν αποκλείουμε κανένα κόμμα του κεντρώου χώρου, αλλά το μέγεθος στην κοινωνία είναι διαφορετικό». «Δεν τον αποκλείω εγώ τον Θεοδωράκη, απλώς το Ποτάμι είναι προς ρευστοποίηση» ανέφερε χαρακτηστικά.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment