PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άγρια γαλλοβρετανική κόντρα λόγω υποβάθμισης


Στα μαχαίρια βρίσκονται Λονδίνο και Παρίσι αναφορικά με το ποια χώρα έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα.

Στα μαχαίρια βρίσκονται Λονδίνο και Παρίσι αναφορικά με το ποια χώρα έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα. Οι Βρετανοί δια του Νικ Κλεγκ επιτέθηκαν στη Γαλλία για απαράδεκτες δηλώσεις ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει πως τα λεγόμενά του για το βρετανικό χρέος διογκώθηκαν και παραποιήθηκαν.

Τη σκυτάλη υπεράσπισης της Βρετανίας από τα «φίλια πυρά» των γάλλων κυβερνητικών αξιωματούχων πήρε ο Νικ Κλέγκ, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών και του Κεντρικού Τραπεζίτη, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ζητήσει ανοιχτά την υποβάθμιση της Βρετανίας από τους οίκους αξιολόγησης αντί της Γαλλίας.

Ο κ. Κλέγκ εξέφρασε την οργή του και στον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του από τη Βραζιλία προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας πως οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν. Προηγουμένως ο κ. Φιγιόν είχε αναφέρει σε ακροατήριο τα εξής: «Οι Βρετανοί φίλοι μας είναι πιο χρεωμένοι από εμάς».

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο εκτιμούν πως πρόκειται για μεθοδευμένη γραμμή της γαλλικής κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει το εκλογικό σώμα, αναζωπυρώνοντας αντιβρετανικά αντανακλαστικά και θεωρίες συνομωσίας, ώστε να περάσει ανώδυνα η υποβάθμισή της από τους οίκους αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment