PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αγωνιώδεις προσπάθειες στη Φουκουσίμα


Μικρή αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στο οποίο νωρίτερα γκρίζος καπνός έβγαινε από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο 3.

Μικρή αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στο οποίο νωρίτερα γκρίζος καπνός έβγαινε από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο 3, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας.

Η Tokyo Electric Power Co, διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, ανακοίνωσε πως ορισμένοι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το κτίριο του συγκεκριμένου αντιδραστήρα, ο οποίος έχει υποστεί τις σοβαρότερες ζημιές μετά τον σεισμό.

Παράλληλα, η πίεση στον αντιδραστήρα 3, στον πιο κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφήσουν να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα ποσότητα ραδιενεργού νέφους, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση και να αποφευχθεί η πιθανότητα έκρηξης.

Οι γραμμές ηλεκτροδότησης συνδέθηκαν και στους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO. Οι τελευταίοι αντιδραστήρες που συνδέθηκαν ήταν οι Νο3 και Νο4, που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως η TEPCO ενημέρωσε, δύο εβδομάδες πριν από τον σεισμό, την ιαπωνική αρχή ασφαλείας για τα πυρηνικά ότι δεν πραγματοποίησε ορισμένες από τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις.

Σε έκθεση που απέστειλε στις 28 Φεβρουαρίου στην υπηρεσία, η TEPCO αναφέρει πως δεν έλεγξε 33 κομμάτια του εξοπλισμού στους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταΐτσι.

Ανάμεσα στα κομμάτια που δεν ελέγχθηκαν ήταν ένας ηλεκτροκινητήρας και μια βοηθητική γεννήτρια, διευκρίνισε η εταιρία. Η μη πραγματοποίηση των συγκεκριμένων επιθεωρήσεων πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της συγκυρίας, αλλά και της σημασίας των συστημάτων που δεν ελέγχθηκαν.

Η μη λειτουργία των βοηθητικών συστημάτων είναι βασικό στοιχείο στην κρίση που ξέσπασε αμέσως μετά τον σεισμό στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα.

Η ιαπωνική Υπηρεσία για την Πυρηνική και Βιομηχανική Ασφάλεια απαντώντας στην ενημερωτική επιστολή της TEPCO, της έδωσε διορία ως της 2 Ιουνίου για να καταρτίσει ένα διορθωτικό σχέδιο ελέγχου για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο είναι το παλαιότερο του συγκροτήματος (δεκαετία του ’70).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως η ανίχνευση ραδιενέργειας στα τρόφιμα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Η ανησυχία στην περιοχή αυξάνεται μετά τις περιπτώσεις μολυσμένων λαχανικών, γάλακτος και νερού, αν και οι ιάπωνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως τα επίπεδα δεν είναι επικίνδυνα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση απαγόρευσε την πώληση μη επεξεργασμένου γάλακτος από την περιφέρεια της Φουκουσίμα και σπανακιού από άλλη κοντινή περιοχή. Επίσης ανέφερε ότι σήμερα είναι πιθανό να ανακοινωθούν και άλλες απαγορεύσεις σχετικές με τρόφιμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment