PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia


Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους επιβάτες- ανάμεσα στους οποίους τρεις Έλληνες- στο πλοίο Euroferry Olympia, που έπιασε χθες φωτιά ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να ζητήσει εκκένωση ο πλοίαρχος.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 278 άτομα, ενώ στους 12 ανέβηκε ο αριθμός των αγνοουμένων, μετά την διάσωση των δύο εγκλωβισμένων στο πλοίο, ο ένας εκ των οποίων δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών. Οι δύο άντρες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου νωρίτερα μεταφέρθηκαν δέκα διασωθέντες για προληπτικούς, κυρίως, λόγους. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, πρόκειται για εννέα άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες

Mε το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου, οι οποίες σταμάτησαν χθες το βράδυ. Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

To ιστορικό

Το πλοίο απέπλευσε χθες από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη 01:20 (τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Πρίντεζι στις 09:00. Στις 04:12 (τοπική ώρα) πραγματοποιήθηκε η πρώτη επικοινωνία του κυβερνήτη του πλοίου με τα κεντρικά του ομίλου Grimaldi για τη γνωστοποίηση του περιστατικού.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για να σβήσει τη φωτιά, ενώ ο κυβερνήτης και το προσωπικό του ομίλου, μέσω της ομάδας έκτακτης ανάγκης, ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης του περιστατικού.

Ακολούθως, ο κυβερνήτης έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψουν το πλοίο και όσοι περισυνελέγησαν από μονάδες της ελληνικής και της ιταλικής ακτοφυλακής. Οι μονάδες οδήγησαν τους διασωθέντες στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου οργανώθηκε επιχείρηση βοήθειας για τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment