PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αγώνας δρόμου για την κατασκευή φράγματος


Η Ουγγαρία ελπίζει ότι θα ολοκληρώσει μέχρι αύριο την κατασκευή του φράγματος που θα συγκρατήσει την τοξική λάσπη.

Η Ουγγαρία ελπίζει ότι θα ολοκληρώσει μέχρι αύριο την κατασκευή του φράγματος που θα συγκρατήσει την τοξική λάσπη, η οποία διερράγη την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

«Ελπίζουμε να τελειώσουμε το φράγμα μέχρι την Τρίτη», δήλωσε ο Πέτερ Σιζάρτι, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

«Στο σημείο εργάζονται 4.000 άνθρωποι και 300 μηχανήματα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια δεύτερη τραγωδία», επισήμανε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Ομάδα περιβαλλοντολόγων από την ΕΕ αναμένεται σήμερα στην Ουγγαρία για να βοηθήσει τις αρχές να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Ο Τιμπόρ Ντόμπσον, επικεφαλής των συνεργείων διάσωσης δήλωσε πως οι κάτοικοι του χωριού Κολοντάρ θα πρέπει να παραμείνουν ακόμα μακριά από τα σπίτια τους.

Η γειτονική πόλη του Ντεβέτσερ, με 5.400 κατοίκους, παραμένει σε κατάσταση συναγερμού.

Περισσότεροι από 300 στρατιώτες και 127 στρατιωτικά οχήματα βρίσκονται στην πόλη και πέντε τρένα είναι έτοιμα να αναχωρήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η πόλη.

Σήμερα εξάλλου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για τα πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις της καταστροφής. Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εξετάστηκε το ενδεχόμενο να κρατικοποιηθεί το εργοστάσιο MAL Zrt, στο οποίο ανήκει η δεξαμενή.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα κόκκινης τοξικής λάσπης διέρρευσαν από την δεξαμενή εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας στη δυτική Ουγγαρία την περασμένη Δευτέρα, προκαλώντας το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 123, ενώ ένα άτομο ακόμα, αγνοείται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment