PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Αγώνα δρόμου για συνένωση και «Καλλικράτη» από το Ν. Σαράντη


Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού η ποιοτική λειτουργία των νέων θεσμών από την πρώτη στιγμή

Δυο μεγάλα μέτωπα έχει ταυτόχρονα ανοιχτά ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης.

Το ένα αφορά την επιτυχή συνένωση των υπηρεσιών των δυο Δήμων και το άλλο την υλοποίηση των αλλαγών που φέρνει στην Αυτοδιοίκηση ο Καλλικράτης.

Η συνένωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού σημαίνει την ενοποίηση των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα η κάθε μια στους δυο Δήμους (καθαριότητα, οικονομική, τεχνική, διοικητική, δημοτολόγια κλπ).

Αυτή η ενοποίηση αφορά όχι μόνο την αναδιοργάνωση του στελεχικού δυναμικού αλλά και την ενιαία λειτουργία αρχείων και ηλεκτρονικών συστημάτων, διαδικασία απαιτητική σε τεχνικές γνώσεις και χρόνο για τα υπεύθυνα υπηρεσιακά στελέχη.

Κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι η ενοποίηση γίνεται «προς τα πάνω» σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Δηλαδή, οι συνενούμενες υπηρεσίες και λειτουργίες πρέπει από την πρώτη στιγμή να λειτουργούν στο ίδιο και καλύτερο ποιοτικό επίπεδο με πριν τη συνένωση.

Οι αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης στην Αυτοδιοίκηση είναι πολύ συνολικότερες από τη συνένωση των δήμων.

Περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση και συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του Δήμου, την εφαρμογή του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για τη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων στο Διαδίκτυο, τη λειτουργία νέων θεσμών όπως η Εκτελεστική Επιτροπή, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τη λειτουργία των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, το Συνήγορο του Δημότη κ.α. πολλά.

Η επιτυχημένη εφαρμογή των νέων θεσμών θα συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, την απλοποίηση των διαδικασιών και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και της εφαρμογής κανόνων χρηστής διοίκησης.

Προφανώς, τόσο η εφαρμογή του Καλλικράτη όσο και η συνένωση των υπηρεσιών και λειτουργιών των δυο Δήμων, δημιουργεί τριβές και συναντά δυσκολίες, όπως κάθε μεταρρύθμιση που αλλάζει κατεστημένες συνήθειες.

Η Διοίκηση του Δήμου επιδιώκει την αρμονική συνεργασία όλων των εργαζόμενων στο Δήμο και προσδοκά τη συνειδητοποίηση από αυτούς ότι τα μακροπρόθεσμα οφέλη από τη μεταρρύθμιση αξίζουν την αυξημένη κόπωση και προσπάθεια αυτών των πρώτων μηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment