Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άγνωστη παραμένει η τύχη του «τζιχαντιστή Τζον»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Να εξακριβώσουν εάν ο «τζιχαντιστής Τζον», γνωστός από τις εκτελέσεις διάφορων δυτικών ομήρων, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινών βομβαρδισμών στη βόρεια Συρία, επιχειρούν οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Τζον» δήλωσε ανώτερη στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ, μιλώντας στο Reuters. Πάντως, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι εάν τελικά ο Τζον είναι νεκρός, τότε θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική ήττα για το Ισλαμικό Κράτος, ιδίως σε επίπεδο προπαγάνδας.

Σημειώνεται ότι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, εμφανίστηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι «ένας Βρετανός», ηγετικό στέλεχος του Ι.Κ., καθώς και άλλοι τρεις μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι το άτομο βρετανικής υπηκοότητας που έχασε τη ζωή του ήταν ο «τζιχαντιστής Τζον».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment