PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άγνωστη παραμένει η τύχη του «τζιχαντιστή Τζον»


Να εξακριβώσουν εάν ο «τζιχαντιστής Τζον», γνωστός από τις εκτελέσεις διάφορων δυτικών ομήρων, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινών βομβαρδισμών στη βόρεια Συρία, επιχειρούν οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Τζον» δήλωσε ανώτερη στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ, μιλώντας στο Reuters. Πάντως, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι εάν τελικά ο Τζον είναι νεκρός, τότε θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική ήττα για το Ισλαμικό Κράτος, ιδίως σε επίπεδο προπαγάνδας.

Σημειώνεται ότι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, εμφανίστηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι «ένας Βρετανός», ηγετικό στέλεχος του Ι.Κ., καθώς και άλλοι τρεις μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι το άτομο βρετανικής υπηκοότητας που έχασε τη ζωή του ήταν ο «τζιχαντιστής Τζον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment