PeristeriNews.gr
Media

Άγνωστες ελληνικές ταινίες στο Ertflix


Το Ertflix αναδεικνύεται σε «θησαυροφυλάκιο», καθώς στην πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένα «διαμαντάκια», άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Κάνοντας μία περιήγηση στην βιβλιοθήκη ταινιών του Ertflix, «πέσαμε» πάνω σε… διαμαντάκια, ελληνικής παραγωγής που δεν έχουν διαφημιστεί όσο θα έπρεπε. Ελληνικές ταινίες αξιόλογες, για πιο απαιτητικούς θεατές, αλλά σίγουρα αξίζει να τις δείτε.

Πίσω από τις Θημωνιές

Αριστούργημα…. Η πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου που θα σας συγκλονίσει, ενώ η Ελένη Ουζουνίδου μάς χαρίζει μία εξαιρετική ερμηνεία.

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον.
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Σταμουλακάτος, Ελένη Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας
Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου

Πλατεία Αμερικής

Το εξαιρετικό δράμα του Γιάννη Σακαρίδη διαδραματίζεται στην ομώνυμη πλατεία Αμερικής και απλώνει έναν ανθρώπινο ιστό από διαδρομές που τέμνονται, ενώ είναι συμπαραγωγής Ελλάδας-Αγγλίας-Γερμανίας. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών, με τον Μάκη Παπαδημητρίου να κινείται μεταξύ αστείου και απειλητικού και τον Γιάννη Στάνκογλου να ενσαρκώνει έναν γνήσιο ήρωα της διπλανής πόρτας

Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμό του. Η Τερέζα, μια μπλεγμένη στα δίχτυα της Μαφίας αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo, επισκέπτεται τον Μπίλι και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι , Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ξένια Ντάνια, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Σουλτάν Αμίρ, Πέτρος Σαντοβίτο, Αχιλλέας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης

Οι Προστάτες

Μία ταινία του 1973 με τον σπουδαίο Μάνο Κατράκη, που αν και εξαιρετική, δεν είναι τόσο γνωστή όσο άλλες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ζωγράφος Παρθένης έρχεται στην Ελλάδα από τη Γαλλία, φέρνοντας νέες ιδέες για την Τέχνη του. Κοντράρεται γι’ αυτόν το λόγο με την σκληροπυρηνική κάστα των κλασικών ζωγράφων της εποχής του, και βάλλεται απ’ όλες τις πλευρές. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά δεν αντέχει γιατί τα εμπόδια μπαίνουν ακόμα και από μέσα από την οικογένειά του. Τον κατηγορούν για τρελό.
Πρωταγωνιστούν: Μάνος Κατράκης, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Νικήτας Τσακίρογλου, Ζωρζ Σαρή, Όλγα Τουρνάκη, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Μπαλής, Λεωνίδας Μπρατάκος, κ.α.
Σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος

Ο Φοιτητής

Κυκλοφόρησε μόλις το 2021, αλλά δεν ακούστηκε όσο θα της έπρεπε. Καταπιάνεται με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όπου παρακολουθούμε όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο άρμα τα τελευταία λεπτά, πριν αυτό γκρεμίσει την κεντρική πύλη και εισβάλει μέσα στο κτίριο.

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 1973. Μετά από την τριήμερη κατάληψη του Πολυτεχνείου, το δικτατορικό καθεστώς αποφασίζει να επέμβει στρατιωτικά και να καταστείλει τις απειλητικές για την κυριαρχία του διαδηλώσεις.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Καπετανάκος, Στρατής Νταλαγιώργος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Καλαμάκης

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής

Peristeri News

Απεργία σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Peristeri News

Σταματά η ειδησεογραφική ροή στο Left.gr

Peristeri News

Leave a Comment