PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άγκυρα: Μολότοφ, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα σε φιλοκουρδική διαδήλωση


Η τουρκική αστυνομία διέλυσε – κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών – φιλοκούρδους διαδηλωτές οι οποίοι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ στην Άγκυρα.

Οι διαδηλωτές είχαν αρχικά δεδηλωμένο σκοπί να αποτίσουν φόρο τιμής τα 103 θύματα της επίθεσης στον σταθμό της Άγκυρας πριν από έναν χρόνο.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015, στη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης που ζητούσαν τον τερματισμό του πολέμου στη νοτιοανατολική Τουρκία, δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους σκοτώνοντας 103 ανθρώπους και τραυματίζοντας 500 άλλους.

Η ευθύνη για την επίθεση, τη χειρότερη στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, αποδόθηκε από τις αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση, κοντά στον σταθμό της Άγκυρας, περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τις οποίες συνέδραμαν φορτηγά που έφεραν κανόνια νερού.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατήθηκαν σε απόσταση από την πλατεία, φώναζαν «κράτος – δολοφόνος», εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσουν το πλήθος.

Εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες εμποδίστηκαν επίσης από την αστυνομία με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, στην οποία θα έπαιρνε μέρος και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού, κεντροαριστερού – αριστερού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Την Κυριακή, στη διάρκεια άλλης συγκέντρωσης στην Μπούρσα, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στους διαδηλωτές.

Η Τουρκία συγκλονίζεται από το καλοκαίρι του 2015 από σειρά φονικών επιθέσεων που αποδίδονται από τις αρχές είτε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είτε στoυς αποσχιστές – αυτονομιστές Κούρδους αντάρτες του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και στις παραφυάδες του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment