PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυτοψία σε χώρους πρασίνου στο Περιστέρι: Άγιος Ιερόθεος


Οι αυτοψίες του PeristeriNews.gr σε χώρους πρασίνου της πόλης ξεκίνησαν από τη εικόνα που συναντήσαμε στο Άλσος της Τσαλαβούτα και συνεχίζονται με την επίσκεψή μας στη νέα βιοκλιματική διαμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιεροθέου.

IMG_1522

Όπως έχετε ενημερωθεί παλαιότερα μέσα από το site μας, στην περιοχή του Αγίου Ιεροθέου είναι σε εξέλιξη ένα μοναδικό έργο βιοκλιματικής ανάπλασης της περιοχής που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

IMG_1074

Κατά την επίσκεψή μας στους νέους χώρους πρασίνου στη γειτονιά της πόλης μας αντικρίσαμε περισσότερες θετικές παρά αρνητικές εικόνες.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες διαμορφώσεις στο πράσινο και τους χώρους καθιστικών στην πλατεία Δέγλερη, στην πλατεία επί των οδών Δημητροκάλη & Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή της Χωράφας.

IMG_1517
Η πλατεία επί των οδών Δημητροκάλη & Ιωαννίνων
dentra_plateia_deglerh
Πλατεία Δέγλερη

Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται σημείο προορισμού για χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά αφού στο σημείο βρίσκονται τρεις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν είναι άλλες από το κολυμβητήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου και τα “δίδυμα” κλειστά γήπεδα μπάσκετ.

IMG_1519
Οι γεωεναλλάκτες που θα αλλάξουν το κλίμα στην περιοχή

Η προσέλευση στις πλατείες και τους διαμορφωμένους χώρους είναι μεγάλη κατά τις απογευματινές ώρες από πολίτες όλων των ηλικιών που οπωσδήποτε βρίσκουν στα σημεία χώρους συνάντησης, συναναστροφής και γενικά ξεφεύγουν από την μονοτονία του σπιτιού.

Στα θετικά των χώρων πρασίνου παρατηρήσαμε τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν φυτευτεί και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αναπτυχθούν παρέχοντας ομορφιά και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ακόμα είναι εμφανής η τοποθέτηση πολλών καθιστικών που βοηθούν στη συγκέντρωση περισσότερου κόσμου στις πλατείες και στη Χωράφα.

IMG_1523

Βέβαια δεν λείπουν και οι αρνητικές εικόνες με σπασμένους κάδους απορριμμάτων (!) από τους πρώτους κιόλας μήνες τοποθέτησης τους, τα κακόγουστα οπαδικά γκράφιτι σε νεότευκτα πέτρινα παγκάκια και τοίχους και τα ξηλωμένα καπάκια από τα νέα οικολογικά φωτιστικά που θέτουν σε κίνδυνο τους περαστικούς και ειδικά τα παιδιά.

IMG_1525

IMG_1524

IMG_1528

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που μας ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής που κατά κύριο λόγο έχει βοηθήσει στις παραπάνω καταστροφές έγκειται στο ότι κατά τις νυχτερινές ώρες δεν υπάρχει ο απαιτούμενος φωτισμός στην περιοχή της Χωράφας όπου έγιναν εργασίες. Εκεί εντοπίζεται το μείζον θέμα της δυσκολίας διέλευσης πεζών ανθρώπων τις βραδινές ώρες υπό τον φόβο επίθεσης από κακοποιά στοιχεία.

IMG_1527

Σίγουρα πάντως προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου και να δημιουργήσουν μια εξαιρετική κοιτίδα πρασίνου εντός της πόλης που θα μπορεί να συγκεντρώνει καθημερινά πολίτες από όλο το Περιστέρι για τη βόλτα και τις αθλητικές δραστηριότητες τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment