PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αυτοί είναι οι 12 βουλευτές που εκλέγονται στη Δυτική Αθήνα


Πολύ κοντά στην πλήρη ενσωμάτωσή τους βρίσκονται τα αποτελέσματα των σταυρών για τους βουλευτές της Δυτικής Αθήνας.

Με βάσει την εικόνα του 91,61% που έχουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στις θέσεις των βουλευτών που εκλέγονται από την Εκλογική Περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Όπως είναι αναμενόμενο η σειρά των βουλευτών αναμένεται να παραμείνει ίδια και στις επόμενες εκλογές που εκτός απροόπτου θα γίνουν με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (5 έδρες)

Το ερωτηματικό στο πρώτο κόμμα θα είναι για τις επόμενες εκλογές αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατηρήσει την έδρα που λαμβάνει στη Δυτική Αθήνα ή θα την παραχωρήσει. Με τα τωρινά δεδομένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λαμβάνει 26.880 σταυρούς, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 22.896 σταυρούς, ο Γιάννης Λοβέρδος 13.103 σταυρούς και η Μαρία Συρεγγέλα 12.886 σταυρούς. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρήσει την έδρα του ακολουθεί ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με 11.386 σταυρούς.

ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες)

Μεγάλη πτώση στα ποσοστά του στη Δυτική Αθήνα, όπως και στην Επικράτεια, είχε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα αναγκαστεί να έχει μόνο τρεις βουλευτές σε μια εκλογική περιφέρεια που είχε ποντάρει. Η Έφη Αχτσιόγλου με 26.279 σταυρούς, η Ρένα Δούρου με 20.613 σταυρούς και ο Γιάννης Δραγασάκης με 8.624 σταυρούς είναι μέχρι στιγμής αυτοί που εκλέγονται. Μένουν εκτός Βίτσας (8.154), Καφαντάρη (8.046) και Κουρουμπλής (7.602).

ΚΚΕ (2 έδρες)

Το ΚΚΕ κατάφερε να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Αθήνα και να λάβει 2 έδρες σε αντίθεση με τις εκλογές του 2019 που είχε 1 έδρα. Οι δύο υποψήφιοι που εκλέγονται βουλευτές είναι η Παρασκευή Δάγκα με 11.255 σταυρούς και ο Γιώργος Πέρρος με 8.697 σταυρούς.

ΠΑΣΟΚ (1 έδρα)

Το ΠΑΣΟΚ ανέβασε τα ποσοστά του στη Δυτική Αθήνα αλλά δεν κατάφερε να λάβει παραπάνω έδρες από τις προηγούμενες εκλογές. Η Νάντια Γιαννακοπούλου με 9.115 σταυρούς κρατάει τη θέση της αφήνοντας για άλλη μια φορά στη δεύτερη θέση τον Μιχάλη Καρχιμάκη που έλαβε 6.604 σταυρούς.

Ελληνική Λύση (1 έδρα)

Από την Ελληνική Λύση παραμένει βουλευτής η Μαρία Αθανασίου που έλαβε 2.137 σταυρούς. Ακολούθησαν οι Ιωάννης Ορφανίδης με 1.624 σταυρούς και Ευάγγελος Φανίδης με 1.613 σταυρούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment