PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυτό θα είναι το Περιστέρι του αύριο – Εφαρμογές που πάνε την πόλη μπροστά


Μαζί με μεγάλα έργα οργανώνεται και το σχέδιο μετασχηματισμού της πόλης σε έξυπνη φέρνοντας πιο κοντά το Περιστέρι του αύριο.

Ήδη οι ψηφιακές υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν μέσα στην πανδημία έλυσαν τα χέρια σε πολίτες και επιχειρήσεις γλιτώνοντας πολλές ώρες χρόνου από επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και γραφειοκρατία.

Ως γνωστόν το κομμάτι της ψηφιακής αναβάθμισης της πόλης έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσίνας, που έχει ως βασικό στόχο να φέρει υλοποιήσιμες πρακτικές και εφαρμογές.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας, Γιώργος Τσίνας

Τι θα λέγατε για μια ψηφιακή ακαδημία στο Περιστέρι ή ένα πανίσχυρο δίκτυο δωρεάν Wi-fi σε όλη την πόλη, κάτι το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε περισσότερα από 15 σημεία της πόλης και μάλιστα με χρηματοδότηση 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

Εφαρμογές θα φαινόντουσαν άπιαστες αλλά σήμερα βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή τους.

Με οργάνωση και βλέμμα στο αύριο ο κ. Τσίνας συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από προσωπικές επαφές και συμμετοχή σε σημαντικά συνέδρια και δημιούργησε τους άξονες για το αύριο.

Πλέον και με την ένταξη όλων αυτών των πρακτικών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η μετάβαση του Περιστερίου σε μια πιο αναβαθμισμένη τεχνολογικά πόλη προχωράει δυναμικά.

Μεταξύ των πρακτικών βρίσκονται αρκετές ιδέες για την έξυπνη στάθμευση και την πρόσβαση ΑΜΕΑ,  για ένα ολοκληρωμένο μητροπολιτικό δίκτυο συλλογής και αξιοποίησης δεδομένων που θα βελτιώσουν θεαματικά την ποιότητα ζωής του πολίτη του Περιστερίου.

Μια έξυπνη πόλη προϋποθέτει και ένα δίκτυο έξυπνης στάθμευσης

Όλα αυτά και άλλα πολλά αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το προσεχές διάστημα από τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη, και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Τσίνα,  δίνοντας πλέον και σε αυτό τον τομέα μια ισχυρή δυναμική στο Δήμο Περιστερίου και βάζοντας την πόλη μας στο χάρτη των τεχνολογικά προηγμένων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης.

Το Περιστέρι μεταμορφώνεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment