PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αυτό είναι το πλάνο για γρήγορο internet στο Περιστέρι


Πολύ γρήγορο internet θα απολαμβάνει σύντομα σε όλη την έκτασή του το Περιστέρι, καθώς ο Δήμος έχει χορηγήσει στον ΟΤΕ τις απαιτούμενες άδειες για τις εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών και οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η συνεχής εξέλιξη του internetκαι οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, η οποία διέγνωσε από νωρίς την ανάγκη για καλύτερα δίκτυα στην περιοχή, ξεκίνησε το έργο αντικατάστασης του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, από την περιοχή του βόρειου Περιστερίου. Ήδη 32 νέες υπερσύγχρονες καμπίνες (τα γνωστά ΚΑΦΑΟ) δίνουν δυνατότητα πρόσβασης σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε όλη την έκταση του Δήμου Περιστερίου, θα έχουν τοποθετηθεί περισσότερες από 350 νέες καμπίνες, που θα προσφέρουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Οι ταχύτητες VDSL διευκολύνουν την καθημερινότητα καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Ως εκ τούτου, το γρήγορο VDSL internet αναμένεται να ενισχύσει και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί επενδυτικό πλάνο €1,3 δισ. για την τρέχουσα τετραετία, κυρίως για την ανάπτυξη δικτύων και τεχνολογικών υποδομών του μέλλοντος.

vdsl_xarths
Ο χάρτης των VDSL καμπινών, οι οποίες εμφανίζονται με πράσινο χρώμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment