PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυτή η χώρα αποσύρει την παιδική πούδρα Johnson & Johnson


Την εισαγωγή παιδικής πούδρας Johnson & Johnson απαγόρευσε με άμεση ισχύ η Ζιμπάμπουε, λέγοντας ότι το ταλκ που χρησιμοποιείται στο προϊόν είναι εξαιρετικά τοξικό.

Οι αρχές κλήθηκαν να αποσύρουν από την αγορά όλες τις παιδικές πούδρες J&J που περιέχουν ταλκ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jasper Chimedza σε εγκύκλιο προς τους ιατρικούς διευθυντές της χώρας που είδε το Bloomberg.

Ο Chimedza δήλωσε ότι τα προϊόντα πρέπει να καταστραφούν ή να ανακληθούν από τους κατασκευαστές.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της εγκυκλίου το Σάββατο. Ο Chimedza επικαλέστηκε έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η οποία αναφέρει ότι το ταλκ που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της παιδικής πούδρας μπορεί να είναι «εξαιρετικά τοξικό».

Η J&J έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες αγωγές για πιθανές συνδέσεις μεταξύ της παιδικής πούδρας της και παθήσεων σε παιδιά.

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι τα προϊόντα της προκαλούν καρκίνο και έχει αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς ότι το ταλκ που χρησιμοποιούσε ήταν μολυσμένο με αμίαντο, μια τοξική βιομηχανική ουσία. Η εταιρεία έχει προσφερθεί να καταβάλει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επιλύσει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές αξιώσεις.

Καθώς η Ζιμπάμπουε εισάγει τα περισσότερα προϊόντα υγείας από τη Νότια Αφρική, υπάρχει κίνδυνος η μολυσμένη παιδική πούδρα να εξακολουθήσει να βρίσκει τον δρόμο της προς τη χώρα, δήλωσε ο Chimedza.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Leave a Comment