PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυτή είναι η εντυπωσιακή μακέτα για το νέο Θέατρο Ξυλοτεχνίας στο Περιστέρι (video)


Ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει σημείο προορισμού για το Περιστέρι, αυτό του νέου Θεάτρου Ξυλοτεχνίας, πήρε σάρκα και οστά μέσα από ένα virtual video.

Η εικόνα που θα δείτε στο παρακάτω video είναι μοναδική και αφήνει με το στόμα ανοικτό αφού θυμίζει κτίριο από περιοχές της Ευρώπης με την εικονική απεικόνιση να προδιαθέτει για το τι να περιμένουμε.

Η τεράστια γιγαντο-οθόνη στην πρόσοψη του κτιρίου και οι εμφανείς φωτεινοί χρωματισμοί θα κάνουν το νέα Θέατρο Ξυλοτεχνίας ένα πραγματικό σημείο συνάντησης και πολιτισμού για τους κατοίκους του Περιστερίου και όχι μόνο.

Θυμίζουμε ότι οι υπογραφές μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου έπεσαν τον περασμένο Απρίλιο και πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα αυτό το διάστημα γίνονται οι διαδικασίες για το γκρέμισμα του πορηγούμενου κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενούσε κάποιες από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να ξεκινήσει η ανασκαφή και να μπουν οι βάσει για το νέο στολίδι της πόλης.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου για τον Δήμο Περιστερίου στο χώρο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία».

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου χώρου, σύμφωνα και με την Προγραμματική Σύμβαση είναι:

-H δημιουργία ενός χώρου που δεν θα λειτουργεί μόνο ως θέατρο αλλά θα είναι ταυτόχρονα και χώρος κοινωνικής συνάθροισης

-Η διατήρηση της μνήμης του παλαιού θεάτρου που στέγασε με πρωτοβουλία των ιδίων δημοτών τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ανησυχίες

-Η εξασφάλιση των βασικών αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του.

Στο έργο προβλέπονται η κατεδάφιση του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου και η κατασκευή νέου σύγχρονου θεάτρου στην ίδια θέση.

Προβλέπονται επίσης θέσεις παρκινγκ, αποθηκευτικοί χώροι, εκδοτήριο εισιτηρίων, πλατεία, σκηνή, καμαρίνια ηθοποιών, γραφειακοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και λοιποί χώροι υποστήριξης.

Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα έργο που θα αποτελέσει την κορυφαία δημιουργία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη στα 20 χρόνια πορείας του στο Περιστέρι στο κομμάτι του Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Διπλή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (12η και 13η)

Peristeri News

Leave a Comment