PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αυθαίρετο πάρκινγκ σε πεζοδρόμιο στο Περιστέρι;


Πολλές φορές η αυθαιρεσία βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας αλλά η καθημερινότητα μας οδηγεί στο να την προσπεράσουμε και να μην ασχοληθούμε μαζί της.

Αυτό δεν συνέβη και για κάτοικο της περιοχής του Μπουρναζίου, ο οποίος πριν από μερικές μέρες κατήγγειλε στο Peristerinews.gr, ότι στη συμβολή των οδών Τενέδου και Κωνσταντινουπόλεως μια αυθαιρεσία επί πεζοδρομίου “βγάζει μάτι”… όπως μας είπε ακριβώς.

Εμείς βρεθήκαμε στο σημείο και διαπιστώσαμε ότι στην οδό Τενέδου έχει κατασκευαστεί ένα ξύλινο στέγαστρο-πάρκινγκ για αυτοκίνητο που καταλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο μέχρι την άκρη του δρόμου όπου και εκεί έχουν τοποθετήσει σιδερένια κολωνάκια.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει αφήσει ούτε… “μισό πόντο” για να εξυπηρετηθεί πεζός σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας, που λέει ότι, τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνειά τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι προδιαγραφές βεβαίως για σωστά πεζοδρόμια καθορίζονται με κανονιστική απόφαση του Δήμου, όχι μόνο του δικού μας αλλά κάθε Δήμου, οπότε είναι βέβαιο ότι απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment