PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Αυτά είναι τα δύο ελληνικά γλυκά στη λίστα με τα 50 κορυφαία του κόσμου


Δύο αγαπημένα ελληνικά γλυκά φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 κορυφαία του κόσμου, ενώ Γαλλία και Τουρκία κατακτούν τις περισσότερες θέσεις στη λίστα του Taste Atlas.

Όσον αφορά στα ελληνικά γλυκά, στη θέση 37 βρίσκεται το γαλακτομπούρεκο, με το διεθνές μέσο να σχολιάζει:

«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά.

Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα».

Λίγο πιο ψηλά, στη θέση 34, φιγουράρουν τα μελομακάρονα

«Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια.

Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά» σημειώνει το Taste Atlas.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Tι παπούτσια να πάρεις μαζί σου στις διακοπές;

Peristeri News

Διακόσμηση Κήπου: Δημιουργώντας μία Όαση χαλάρωσης στο σπίτι μας

Peristeri News

Τα must have πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στην τσάντα γυμναστηρίου

Peristeri News

Leave a Comment